Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tuilleok, fátyolok, szilikon...

BarneyStinson99 kérdése:

Tuilleok, fátyolok, szilikon formás levélkékhez Gluténmentesen tudnátok receptet?

Figyelt kérdés
Tovàbbá érdekelne ki milyen morzsákat porokat zseléket szószokat használ tálalásnál díszítésképpen

okt. 6. 17:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Gluténmentes tuille és fátyol elkészítése tökéletes lehet sütemények, torták díszítéséhez vagy önálló ropogtatnivalónak is. Itt egy egyszerű recept gluténmentesen, amely tuille, fátyol és szilikon formában készíthető levelekhez is ideális.


Gluténmentes tuille

Hozzávalók:


50 g gluténmentes liszt (pl. rizsliszt vagy mandulaliszt)

50 g porcukor

50 g vaj (olvasztott)

2 tojásfehérje

Csipet só

Ízesítéshez: vanília kivonat, citromhéj, kakaópor (opcionális)


Elkészítés:


Keverés: A tojásfehérjéket és a porcukrot egy tálban keverd össze, majd add hozzá a lisztet és egy csipet sót.

Olvasztott vaj hozzáadása: Lassan csorgasd bele az olvasztott vajat, és keverd simára. Opcionálisan ízesítheted vaníliával vagy reszelt citromhéjjal.

Pihentetés: A masszát legalább 30 percig pihentesd hűtőben.

Sütés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy szilikon sütőlapon (vagy sütőpapíron) egyenletesen kenj vékony réteget a masszából (pl. spatulával, vagy formázhatod szilikon levelekkel is).

Sütési idő: Sütőben 5-8 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz.

Formázás: Azonnal formázd (pl. csavarhatod, hajlíthatod), amíg forró, hogy megtartsa az alakját. Ha levelet szeretnél készíteni, használhatsz szilikon levélformát.


Gluténmentes fátyol


A fátyolhoz hasonló alapanyagokra van szükség, de vékonyabb rétegben sütve készül.

Hozzávalók:


40 g rizsliszt vagy gluténmentes lisztkeverék

40 g cukor

20 g olvasztott vaj

1 tojásfehérje

Csipet só


Elkészítés:


Keverés: A tojásfehérjét verd fel egy kissé, majd add hozzá a cukrot és a lisztet, keverd simára. Végül adj hozzá egy csipet sót és az olvasztott vajat.

Sütés: Spatulával kend nagyon vékonyan szilikon sütőlapra (vagy sütőpapírra), és 160-170°C-on süsd 5-7 percig, amíg ropogós lesz.

Formázás: A sütés után azonnal formázd, amíg még meleg, vagy hagyd kihűlni és törd kis darabokra fátyolként.


Ez a recept egyszerűen elkészíthető, gluténmentes variáció tuille és fátyol készítéséhez, amely bármilyen desszerthez elegáns díszítés lehet.

okt. 11. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a chatGPT-t próbáltam

Én valós szakácsok tapasztalataira vagyok kíváncsi :)

okt. 11. 23:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom, de a kérdésben nem szerepelt, hogy csak mesterszakács véleményére vagy kíváncsi.

Lehet, hogy jobban járnál ha Tóth Szilárd, Sárközi Ákost vagy Mészáros Ádám szakácsmestert kérdeznéd meg.

[link]

okt. 12. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!