Ha muffint magas falú szilikon sütőformában szeretném sütni ( pl kuglóf forma, vagy annál is magasabb,de keskenyebb formában), meg fog sülni?
A muffin sima kevert teszta. De pl a banankenyer is ami siman megsul kenyerformaban csak tovabb kell sutni mint a muffint. Kuglofformaban se lesz masabb.
Sokan kuglofkent is kevert tesztat sutnek de abba keltet kellene. Szinten atsult es szint3n lassan. A sima kebyer is atsul magas faluba max feletol alufolia kell a tetejere h ne egjen
Megsül, csak lassan. És az anyaga nem segít!
Én nagyon megszívtam már szilikon kuglóf formával. A fém a létező legjobb hővezető, a szilikon meg (még fogókesztyűket is gyártanak belőle) a létező egyik legrosszabb.
Csak ott éri a meleg a tésztát, ahol szabadon van, a szilikonnak 10-szer annyi idő kell, hogy átforrósodjon, mint a fémnek.
A kuglóf formában amúgy középen van egy nagy bemélyedés, pont a felületnövelés miatt, hogy belülről is süljön az aránylag nagy tömegű tészta.
Egyébként én is igyekeznék letakarni, egy vékony tepsit rárakni, amit elbír, vagy sütőpapírt valamivel lesúlyozni, hogy ne vigye el a légkeverés...
Letakarva, és szilikonban sütve, pedig legalább 15 fokkal melegebben sütném, mint ami a receptben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!