Rovarok a lisztben? Hogy lehet távol tartani?
Akartam kenyeret sütni, aztán észrevettem hogy tele van apró rovarokkal az egész liszt 🤢 soha nem láttam még ilyet…
Hogy lehet ezt megelőzni? Nyilván kidobok mindent abból a szekrényből, utána mivel érdemes kitakarítani? Honnan jöhettek??
Én anyósoméknál láttam először, hogy nagyobb darab, magas, műanyag ételhordókban tárolják a lisztet. Tehát kb akkora mint egy edény.
Azt mondták hogy ezért, hogy elkerüljék az ilyen eseteket.
Lisztkukac volt valószínűleg,csatos dobozban van amin van gumi tömítés is.
Soha nem ment bele
Kuka minden liszt, zsemlemorzsa, dara, rizs, kakaó, és még egy csomó fűszer is.
Élelmiszermoly. Nem szép, mondjuk bajod se nagyon lesz tőle, de tényleg elég undi. Átszitálhatod épp, ha menteni akarod, de amíg 150 Ft egy kiló liszt, addig nem érdemes vesződni vele (meg úgyse tudnál enni belőle egy jóízűt.)
Lehet venni élelmiszermoly-csapdát (feromon+ragasztós felület), amikor egy is beleragad, akkor nézz át mindent, az elején még megfoghatod a fertőzést. Amikor már nyüzsögnek, akkor már késő.
Kuka, alapos takarítás, sima légyírtó spray-vel befújod a szekrényt (az egész kamrát, kamraszekrényt érdemes), juttatsz bőven a hasadékokba, résekbe, illesztésekhez) és nem halmozol fel ekkora készletet, hanem gyorsabban forgatod otthon. Az előrejelzéshez meg veszel egy csapdát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!