Sárgabaracklekvárt főztem, pár hete, a kinyitott üveg lekvár a hűtőben savanyúbbá és kicsit csípősebbé vált, mint volt eredetileg, kicsit szúrósabb savanyú uborka íze lett. Az üveget pedig alaposan elmostam, a lekvárt benzoáttal tartósítottam. Miért?
Figyelt kérdés
szept. 20. 19:04
1/7 anonim válasza:
mert nem arra tervezték hogy hetekig kibontva álljon mondjuk?
2/7 anonim válasza:
Nem mindegy mennyit állt a hűtőben már kibontva
3/7 anonim válasza:
Vagy lehet volt mellette valami és felvette
4/7 anonim válasza:
Ellezdett erjedni, romlani.
Bontott lekvárt hamar meg kell enni és csak tiszta eszközzel szabad belenyúlni
5/7 anonim válasza:
Nem volt tökéletes az eljárás a főzés során.
Bontva hűtőben is hónapokig jó.
6/7 anonim válasza:
Valamit elrontottál
Ha sterilizált üvegekbe
6-8 órát főzted
és hűtőbe volt akkor jó lett volna
Mennyi időt főzted ?
7/7 Grizesteszta válasza:
Vagy nem fozted eleg ideig vagy piszkos eszkozzel nyultal bele. Huzoben, lezarva rendesen ezer evig elall.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!