Saját, mézédes fekete szőlőnkből készítenék TARTÓS szörpöt TÉLIRE. hogy kell elkészíteni (főzési idő, stb)? mivel tartósítjuk? megfelel ha pet palackba töltjük és a hideg pincébe tároljuk? üveg palackjaink, megfelelő dugókkal ugyanis nincsenek.
Főzöd, darálod, forralod, cukrozod.
Forralod. Forrón tiszta üvegbe töltöd, légmentesen zárod kupakkal és dunsztolod.
Kb úgy mint a lekvárt, csak le kell darálni, majd vasalt muszlinon átszűrni, hogy ne legyen darabkás. Kesztyűben, mert forró, szépen kifacsarod az összes levet.
Pet palackot én még nem próbáltam, de ha nem visszaválthatós vastag műanyag, az nem fogja bírni a pasztörizálást.
Csatos sörös üveg nincs? Azok nagyon jók erre.
Biztos van az ismeretségi körben pár férfiember, aki csak meginná azokat a söröket... 😉
#5 nem fog. Mert nem légmentes.
Befőttes üveg sincs amibe lekvárt teszel el? Tedd abba. Mikor kibontid frissen attoltod muanyagba hogy konnyebb legyen tolteni
De szerintem 10 szomszedbol legalabb 2nel tuti van elmosott befottes uveg amibol szivesen adna
Semmi mást nem kell tenned, csak annyi, hogy befőzöd lekvárnak szűrten.
Kevesebb helyet foglal és több mindenre felhasználhatod.
Ha inni szeretnél, megfelelő arányban felrázod vízzel. (A bolti "rostos üdítőket" is így csinálják csak adalékanyagokkal.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!