Mit tesztek a torta alá?
Ugye sok recept kezdi úgy, hogy sütőpapírral bélelt tortaforma. Profin szorítom már a tortakarika meg a forma feneke közé az ív sütőpapírt :D, viszont utána ha ezt körbevágja az ember, nem a legdizájnosabb megoldás. Itthonra jó, nincs vele semmi gond, de most egy ismerős kért meg, hogy készítsem el neki az egyik tortámat, és csak szeretném azért kicsit szebb formában ajándékba adni...
Sütés nélküli torta egyénként, kekszes-vajas az alapja, szóval nem jön ki a sütőformából, vagyis ugye a karikát leemelem róla, de maga a torta az marad a tortaforma alapján meg a belehelyezett sütőpapíron. Ezért a kérdés.
Ugye vannak ezek a klasszikus tortacsipkék, de azokra szerintem ráragadna a meleg vajas-kekszes massza, amikor belesimítom, mármint a sütőpapír felülete ugye azért másabb...
Nem vagyok profi cukrász, talán ez látszik. :D
Ha sutopapir nelkul benne marad a tortaformában akkor felkarcolja a sutoformat ahogy vagjatok.
En sutopapiron csinalnam majd a szimpla sutopapir retegre tennek sutopapirt korbe, darabokban. Amikor kesz es szilard a torta, a darabos sutopapirral egyutt atrakod tányérre vagy tortalapra és egyesével kihúzkodod a sütőpapír darabokat.
Remélem azert ah anyagkoltseget elkéred. Ma egy torta anyagköltsége 7 és 25 ezer ft kozott van. Hoszsutabon nagyon nem lesz jo neked ha most kezdesz tortákat ajándékozni
2, Szerintem a kérdésből is látszik, hogy nem vagyok sem rutinos, sem tapasztalt, rendszert ebből semmiképp sem szeretnék csinálni. :D
Egy szimpla sütés nélküli torta egyébként, nagyon látványos, de sokkal egyszerűbb, mint hinné az ember. Szóval azért nem ilyen brutál az anyagköltség.
1, Nem ilyen most divatos tortakarikám van, rendes tortaforma, csak levehető a fala. Szóval a tortaforma aljára kerül a torta, és marad is azon, de arra meg kell valami, alapból ugye sütőpapír.
Néztem ezeket a tortakartonokat, hogy azon szokás tálalni, de nem vagyok benne biztos, hogy képes lennék egyben átemelni egy egész tortát, meg még lebűvészkedni az aljáról a sütőpapírt... ha erre van valami praktika, azt is szívesen fogadom. :D
Miért marad a forma alján a torta? Ki kell tenni egy tálra vagy valami tálalóra.
Egyébként van tortapapír (csipkeszerű) vagy tortaalátét (vastagabb kartonszerű, általában arany színű). Ezekre szokták tenni. De nyilván ehhez is ki szokták venni a formából.
"Ki kell tenni egy tálra vagy valami tálalóra."
Oké... de hogy?
Leveszed a tortaforma szélét. Alányúlsz egy nagy késsel, vagy kenőkéssel és átteszed. Ha van alatt olyan papír, ami kilót a formán túl, akkor azzal kiemeled.
Én nagyon sok vajas-kekszes alapú tortát csinálok és simán ki lehet emelni, nem esik szét. Ha szétesik, akkor nem jó, vagy nem volt elég ideig hűtőben.
Ha ilyet készítek, akkor mindig a fogyasztás előtti nap készítem el, fél - 1 napot jó ha áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!