Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyire tud hasznos lenni...

Mennyire tud hasznos lenni az, ha egy Air Fryer (légkeverős sütő) okostelefonnal is kezelhető?

Figyelt kérdés
Értem, hogy recepteket tartalmaz, és értesít, ha a sütési idő a végéhez közeledik, de én valahogy úgy képzelem el a dolgot, hogy eleinte az újdonság erejével hat, majd később egy ételek bekészítése után úgyis a gép kezelőfelületét használja majd az ember állandó jelleggel, nem pedig a telefont. Lehet, hogy rosszul gondolom?

júl. 18. 23:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
32%
Én a mosógéphez mindig a telefont használom, mert sokkal könnyebb kiválasztani és beállítani a programokat. Magán a gépen egyszer sem indítottam el. air fryer-nél nem tudom, attól függ, mennyire jó az app, de mivel ott csak hőfokot és időt állítasz, azt szerintem nem telefonnal csinálnám.
júl. 19. 01:50
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Semmi értelme. Ès ami telefonos cuccal eddig találkoztam, annak értékelése kivétel nélkül 3 alatti, vagyis rossz.
júl. 19. 05:47
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én megálltam a klímánál, télen termosztátnál. ITben dolgozok, hidd el, semmi nem haszna nem lesz.
júl. 19. 05:57
 4/16 anonim ***** válasza:
93%
0 hasznosága van.
júl. 19. 06:31
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Olyan appok lehetnek hasznosak (alkalmas eszköz esetén), ami távoli elérést biztosít. Pl. van kamerás kaputelefonom. Ha nem vagyok otthon, látom, ki csönget. Vagy ha úgy van beállítva, akkor azt is, ha csak ott motoszkál valaki. Sajnos az app sok-sok perc késéssel jelez, vagy egyáltalán nem. Ráadósul fizetős is lett.

Klíma is lehet olyan, amit néha indokolt lehet távolról irányítani: Pl. durván megváltozik az időjárás, és hozzá tudod igazítani a beállítását.

Én egyetlen olyan eszköznél sem látom értelmét, ami mellett ott állsz, és telefonnal vezérled.

júl. 19. 06:37
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
SOk értelme nincs, elvileg ugyan be lehetne kapcsolni, hogy mire hazaérsz, kész legyen a kaja, csahogy ehhez elöette egész nap a nyers ételnek benne kéne várakozni, azaz eléggé garantált, hogy mire elkezdeene valamit csinálni, addigra megromlik
júl. 19. 07:07
 7/16 anonim ***** válasza:

Nekem egyetlen előnye lenne, hogy nem kell kirohangálnom a konyhába megnézni, hogy mennyi van még hátra (már ha mutatja a hátralévő időt).

Viszont pl. Samsung hűtő esetében teljesen felesleges az okosfunkció, mert ennyit tudok, hogy beállítom a hőmérsékletet, és az energiatakarékosságot; na most ez mind ilyen egyszeri alkalom, és az app 1GB-ot foglal a telefonon. Nézhetem még a fogyasztását, de egy hűtő esetében úgy sem tudok javítani rajta. Van olyan funkció, hogy megadhatom, milyen élelmiszerek vannak a hűtőben/konyhában (lejárat, stb.), de egyrészt vonalkód alapján nem működik Magyarországon, tehát mindent manuálisan kell felrögzíteni, nem figyelmeztet amikor lejárat közeli cuccok vannak, és az appon belül elég körülményes elnavigálni oda, szóval teljesen haszontalan dolog. Ja bocs, a lényegi részét kihagytam: kiírja, hogy épp nyitva vagy zárva van az ajtó, de ha nyitva is maradt véletlenül, nem tudom appon keresztül bezárni.

júl. 19. 07:51
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Túl van bonyolítva,ha már berakod az ételt pár gombnyomás és indul a gép.
júl. 19. 08:29
 9/16 anonim ***** válasza:
90%

Mondjuk egy szuvid kádnál indokolt lehet bizonyos helyzetekben, mert 8,10,15 óra is lehet egy szuvidálás, és lehet, hogy úgy akarod időzíteni a végét, hogy pl. pont a munkahelyeden vagy, vagy akkora akarod, hogy forró legyen, mikor hazaérsz, ilyesmi...

De egy airfyer ennek pont az ellenkezője. Az pont a gyorsasága miatt népszerű. Úgyis ott vagy, mikor elindítod, mikor lejár, gyorsan süt, tehát valószínűleg közben is...

Ránézni se árt sütés közben, mondjuk megrázni a sültkrumplit, vagy megforgatni, átmozgatni a húsokat, hogy egyenletesen piruljon...

Szóval ha úgyis ott vagy abban a fél órában, semmi értelme 2 gépet kezelni, 1 helyett.

A receptek meg nem érnek egy rakás szart se. Az a gép nem fogja neked tudni eldönteni, hogy mondjuk hány mm-esre van vágva a krumpli, vagy hány fokos volt, mikor betetted sülni, vagy mivel tápozták azt a csirkét, aminek a szárnyát sütöd.

A gép nem fogja megtapogatni, hogy puha e, nem fogja megvágni a csirkecombot, nem véres e, nem fog szín analízist végezni, eléggé meg van e pirulva.

Főzni nem lehet előre gyártott agyatlan programokkal. Egy alapanyaggal úgy kell bánni, ahogy az abban a helyzetben megkívánja, ezt meg csak egy ember tudja eldönteni.

júl. 19. 08:50
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém úgy vezérelhető okostelefonnal, hogy mikor indulok haza, felhívom a gyereket, hogy vágjon be az airfryerbe egy adag sült krumplit, és mire hazaérek, addigra már kész is.

Így van értelme, de amíg a hűtőből semmi nem pakolja be a cuccot a gépbe, addig parasztvakítás.

júl. 19. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!