Ha alumínium kanál van az ételben azt be lehet rakni a mikróba, vagy árt neki?
Na ez érdekes mert én is hallottam ezt alumínium fóliára és ebből gondoltam talán más is.
De akkor vaskanál is lehet?
Minél hegyesebb és minél inkább kilóg az ételből, annál inkább okoz szikrázást.
Amelyik mikrónál az szerepel a leírásban, hogy legyen kanál a bögrében, ott nyilván úgy tervezte meg, alakította ki a gyártó, hogy ez még nem okozzon problémát.
Maradjunk a LÉNYEGNÉL. Akárki akármit is mond vagy olvas, az a lényeg, hogy a mikróba csak azt tesszük bele, amit melegíteni, főzni szeretnénk - a legminimálisabban szükséges mikrótűrő edényben, lehetőleg erre való fedővel.
Vagyis minden egyéb cucc fölösleges, esetleg veszélyes, plusz a hatásfokot természetesen rontja. (Hiszen pl. egy kanál baromira felforrósodik - amit nyilván nem terveztünk.) Inkább vedd ki azt az alumínium kanalat!
Na megint egy analfabéta, aki hallott valamit a kocsmában.
Az elözö kommentekben minden benne van, akár forrásokkal alátámasztva.
Ha a gyártó elöírja, akkor igenis kanalat teszünk a teába, mág akkor is, ha Nagyivós Pista a kocsmában mást mesélt fennhangon.
Az az általános ajánlás, hogy mikróba nem teszünk fémet, csak abból ered, hogy nehéz hülyebiztosan elmagyarázni, hogyan tehetsz bele fémet úgy, hogy földelt legyen.
Lényegében csak annyi, hogy a fémtárgy jelentős része legyen ellepve nagy arányú vízben vagy vizes masszában. Tehát bögrében, levesben, főzelékben a kanál nem okoz gondot, HA nincs olyan külön fém része, ami nem kapcsolódik az elmerült résszel... pl. műanyag nyél végén fém bogyó. (Lehet, hogy a levegőbe kilógó rész formája, pl. penge is lehet gond, nem tudom.) Na ezért egyszerűbb azt mondani, hogy "mikróbanemteszünkfémet, értem?"
#18 Na ne ment mint ha a te magyarázatod értelmes lenne.
Nem földeltnek kell lennie a fémtárgynak, különben is, az üveg, porcelán, kerámia stb. anyagú edényen meg a mikró üveg tányérján keresztül az életben nem lesz földelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!