Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha alumínium kanál van az...

Ha alumínium kanál van az ételben azt be lehet rakni a mikróba, vagy árt neki?

Figyelt kérdés
jún. 14. 07:36
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Na ez érdekes mert én is hallottam ezt alumínium fóliára és ebből gondoltam talán más is.

De akkor vaskanál is lehet?

jún. 14. 13:40
 12/19 anonim ***** válasza:
Rendszeresen hagyom a kanalat a tányérban, bögrében szándékosan, semmi baja a mikrónak, nem szikrázik, pedig régi darab. A kanalat hangsúlyoznám, élesebb/hegyesebb fémmel, azaz villával vagy késsel már nem próbálkoznék.
jún. 15. 17:45
 13/19 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nem lehet él-e hanem kell lennie egy bizonyos vastagságnak? És mi van mondjuk azon a saslik tűvel akkor azt inkább ne? Vagy mikor a töltött csirkét összetűzdelik ilyen kis vékony tűfélékkel...
jún. 15. 18:50
 14/19 anonim ***** válasza:
Azok is hegyesek, nem?
jún. 15. 20:07
 15/19 anonim ***** válasza:

Minél hegyesebb és minél inkább kilóg az ételből, annál inkább okoz szikrázást.

Amelyik mikrónál az szerepel a leírásban, hogy legyen kanál a bögrében, ott nyilván úgy tervezte meg, alakította ki a gyártó, hogy ez még nem okozzon problémát.

jún. 22. 20:51
 16/19 SZTANN ***** válasza:
0%

Maradjunk a LÉNYEGNÉL. Akárki akármit is mond vagy olvas, az a lényeg, hogy a mikróba csak azt tesszük bele, amit melegíteni, főzni szeretnénk - a legminimálisabban szükséges mikrótűrő edényben, lehetőleg erre való fedővel.

Vagyis minden egyéb cucc fölösleges, esetleg veszélyes, plusz a hatásfokot természetesen rontja. (Hiszen pl. egy kanál baromira felforrósodik - amit nyilván nem terveztünk.) Inkább vedd ki azt az alumínium kanalat!

jún. 27. 18:37
 17/19 anonim ***** válasza:

Na megint egy analfabéta, aki hallott valamit a kocsmában.

Az elözö kommentekben minden benne van, akár forrásokkal alátámasztva.

Ha a gyártó elöírja, akkor igenis kanalat teszünk a teába, mág akkor is, ha Nagyivós Pista a kocsmában mást mesélt fennhangon.

jún. 28. 08:46
 18/19 Phoney ***** válasza:

Az az általános ajánlás, hogy mikróba nem teszünk fémet, csak abból ered, hogy nehéz hülyebiztosan elmagyarázni, hogyan tehetsz bele fémet úgy, hogy földelt legyen.

Lényegében csak annyi, hogy a fémtárgy jelentős része legyen ellepve nagy arányú vízben vagy vizes masszában. Tehát bögrében, levesben, főzelékben a kanál nem okoz gondot, HA nincs olyan külön fém része, ami nem kapcsolódik az elmerült résszel... pl. műanyag nyél végén fém bogyó. (Lehet, hogy a levegőbe kilógó rész formája, pl. penge is lehet gond, nem tudom.) Na ezért egyszerűbb azt mondani, hogy "mikróbanemteszünkfémet, értem?"

okt. 12. 14:11
 19/19 anonim ***** válasza:

#18 Na ne ment mint ha a te magyarázatod értelmes lenne.

Nem földeltnek kell lennie a fémtárgynak, különben is, az üveg, porcelán, kerámia stb. anyagú edényen meg a mikró üveg tányérján keresztül az életben nem lesz földelt.

okt. 12. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!