Melyik receptek adják a finomabb pogácsát a számodra, az 500-250g vagy a 600-250g liszt-zsíradék arány?
Figyelt kérdés
ápr. 14. 18:58
3/7 anonim válasza:
kb 2/3 zsiradék, ugyanúgy, mint a linzertésztában!
A fele, az nálam nagyon a minimum.
4/7 A kérdező kommentje:
Ám ezek a nagyon zsíros pogácsák is élesztős tészták vagy inkább sós aprósütemény jellegűek?
ápr. 15. 08:05
6/7 anonim válasza:
Nálunk a vajas pogit szeretik! 1 kg liszt 25dkg vaj + 5 dkg a kenéshez ! 4 részre osztom, és részenként kinyujtom, és megkenem olvasztott vajjal, feltekerem, mint a beiglit, 20 perc pihenő. Nyujtom, kockázom a tetejét, szaggatom, itt van 1 kicsi pihenő,
sütöm. Ja igen élesztős !
7/7 anonim válasza:
Amit én írtam, hogy 2/3 zsiradék, azt sütőporos pogácsára írtam. Sajtos stangli, aprósütemény jellegű, amit sokáig el lehet tartani.
Csináltam úgy is, hogy 2 rész liszt, 1 rész zsiradék, 1 rész tejföl, tehát 50% volt a zsiradék, (leszámítva a tejföl zsírtartalmát) de a 2/3 (66%) jobb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!