A pácolt csülköt hogy lehet jól elkészíteni?
Sziasztok!
Még sosem vettem ilyet korábban, húsvéti csülök, de nem füstölt-főtt, hanem nyers, tehát hőkezelést igényel.
Ilyen:
(Igen, tudom, a gyorspácolás a gasztronómia szégyene, ez nem étel, stb stb, légyszi tekintsünk el ettől, ebből szeretném kihozni a legjobbat :D)
Szóval kezdő háziasszonyként arra lennék kíváncsi, hogy hogyan érdemes ezt a húst elkészíteni? Szimplán megfőzöm, mint a húsvéti sonkát? Vagy megsüthetem sütőben, hogy ropogós legyen a bőre? (Meg lehet ezt egyáltalán úgy sütni, vagy a pácolás miatt nem lenne jóféle sült?) Sütés előtt kell-e előfőzni, mintha "teljesen" nyers lenne, vagy a pácolás-füstölés ezt már kiváltotta?
Minden tippnek örülök, még sosem vettünk csülköt húsvétra, nyilván nem lesz egy éttermi élmény, de szeretném belőle kihozni, amit lehet. :)
Köszönöm előre is!
Megfözheted, megsütheted, ahogy neked tetszik, a gyorspácolás miatt elvileg valamennyire füstölt íze van, de belül eléggé nyers a legtöbb esetben, nagyjából úgy viselkedik, mint a friss, nyers.
Ha sütni akarod, akkor elöször kevés vízzel fedö alatt párold meg (ne fözd, mert akkor minden íze kimegy belöle), ha kellöemn megpuhult, akkor süsd pirosra.
Ha fözöd, figyelj rá, hogy sok esetben nem elég sós, íztelen lesz, a sótlan vízben készíted el. És természetesen nem kell, nem érdemes elöre beáztatni.
Főzni érdemesebb főzőlébe babér, vöröshagyma,fokhagyma ajánlott de el is tekinthető tőle.Csontosan rakd oda és addig főzd amíg a csont ki nem jön.
Van aki ha megfőtt még süt is rajta akkor ropogósabb a bőre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!