Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha leégettem a lábas alját...

Ha leégettem a lábas alját akkor ki kell dobnom?Vagy főzhetek még benne?

Figyelt kérdés
Tésztát főztem raktam bele egy csepp olajat hogy ne tapadjon össze viszont egyszer sem kevertem meg a 15 perc alatt amíg főztem.Az alja odaégett a tésztának.Ki kell dobnom a lábast vagy főzhetek még benne legközelebb azért? Mosogatószerrel ki fog jönni?32/F

2023. szept. 11. 13:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
91%
És ha az első beáztatás után nem jön le, akkor megsikálod amennyire bírod, majd egy újabb éjszakát áztatod. Ezt ismételgeted, míg el nem tűnik a kozmálás. Amúgy nem értem, vizet nem tettél bele? Vagy hogy sikerült a tésztafőzést odaégetni? Én se szoktam sose megkeverni. Az olajhoz szerintem nincs sok köze, bár én sem teszek, nem oszt nem szoroz, fölösleges.
2023. szept. 11. 16:00
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Jo alapos aztatas fog kelleni.

Utana lehet surolni is.

Fogod tudni hasznalni ha mar nem fekete de pl tejberizst vagy ami konnyen leeg azt mar nem foznek benne.

Illetve legkozelebb fozd sokkal tobb vizben akkor kisebb esellyel ragad le

2023. szept. 11. 17:35
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat egyelőre még a konyhaszekrényben van mert maradt még benne tészta majd átrakom a hűtőbe.Majd elmosogatom ha elfogyott belőle a tészta.
2023. szept. 11. 18:54
 14/15 Noren1989 ***** válasza:
100%
Jézus, ember....àztasd be most.
2023. szept. 11. 21:41
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Áztatás,drótsúroló.

Ha nem jön fel újra,a lábast ne dobd ki.

2023. szept. 12. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!