Házi joghurt vagy bolti?
Sziasztok!
A mai rezsi és alapanyagok árát tekintve mi éri meg jobban?
A: venni egy tejfőző és fermentáló készüléket, majd magamnak csinálni otthon a magtejeket, növényi joghurtokat,
B: boltból megvenni készen a 800-1500 ft/L áras magtejeket és 400-1200 ft/db növényi joghurtokat?
Sokáig tehéntejet ettem és ittam, abból csináltam otthon aludttejet is, de az anyagcserém eddig bírt vele, úgyhogy ezekre kellett váltanom. Tudom-tudom, mind luxuscikk és nincs rá szüksége a szervezetnek… mégis, melyik lenne költséghatékonyabb megoldás?
Boltban van 399ért is magtej pl a spar saját márkás vagy lidlben es pennyben is vannak amik max 500 ft
Kiszamolni csak akkor lehet ha tudjuk mennyi ilyet veszel es fogyasztasz.
Sokféle tejutánzatot próbáltam már, a sparos mandulát is, de nem mindegyiknek tetszik az állaga és az összetevőinek listája, ezért váltogatni szoktam őket. Ez a másik oka, hogy mérlegelni kezdtem a házi gyártás ötletét. A joghurtokból is mikor milyet veszek, attól függ, melyik boltba megyek, így maximum átlagot tudok vonni:
~heti 2 liter tej és talán olyan 1,5 kg joghurtkészítmény fogy el átlagban, de nagyon változó áron. Legyen heti 3500 ft.
Az otthonival pepecselés nyilván több idő, de legalább tudnám, hogy mi kerül bele. Vannak klassz receptek is a neten, csak ezt nem tudom eldönteni, hogy árban mi éri meg jobban? Mire megveszi az ember lánya a szárazanyagot és elindítja órákra a gépeket, nem egy kisebb vagyon szintén? Leszokni nem szeretnék róluk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!