Csak kovászos kenyérből lehet jó kovászos uborkát csinálni?
Szeretnék csinálni itthon, de még soha nem próbáltam. Láttam krumplis verziót de az nekem nem jön be.
Sima vizes zsemléből is lehet? Ha igen akkor jó is azzal?
Nem, bármilyen kenyér jó
Krumpli is jo de az masmilyen.lesz
Fermentálásról van szó, ami egy ősi tartósító módszer, a tejsav baktériumoknak kell megfelelő körülményeket teremteni.
A kenyér a tejsavbaktériumok felszaporodását segíti, majdnem mindegy, hogy milyen kenyérről van szó, csak lehetőleg szikkadt, száraz legyen, a szénhidrát tartalom a lényeg.
A kovászos uborkát sokan a sóval rontják el, pontosabban nem a sóval, hanem a jóddal... a kovászos uborkához jódmentes só kell.
Levegővel semmiképpen ne érintkezzen.
A tejsavbaktériukok oxigénmentes környezetben szaporodnak.
Az uborka, vagy a kenyér levegővel érintkezve tönkre megy, megpenészedik, mindenképpen lé alatt legyen.
A folyamat gázfejlődéssel jár, azért futott ki az üvegből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!