Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Salátát, leveles zöldeket...

Salátát, leveles zöldeket hogy lehet megszárítani mosás után?

Figyelt kérdés

Szeretem a salátákat, rukkolát, spenótot ilyesmiket pl szendvicsbe, de miután megmosom, akármit csinálok vele, aquaparkot varázsol a szendvicsemből.

Hagyom lecsöpögni, áttörlöm egy tiszta törölközővel amennyire tudom, tekergetem salátacentrifugában (úgy értem, ezt mindet csinálom egymás után) és továbbra is vizes marad.

Amit mosottan csomagolva veszek, azon nincs egy csepp víz se… (csak kevés féléhez jutok hozzá mosottan)

Ti hogy csináljátok, hogy ne legyen vizes a saláta mosás után? Mi a trükkje?

2023. jún. 4. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:
42%
Lehet kapni erre a céleacentrifúgát.
2023. jún. 4. 21:22
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Ne közvetlenül felhasználás előtt mosd meg, hanem jócskán előtte és terítsd szét papírtörlőn. Időnként mozgasd át és amikor már száraz tedd a hűtőbe egy nejlonzacskóba. Akkor mindig szárazat fogsz elővenni.
2023. jún. 4. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:
55%
Salátacentrifugát használok. Én még a nagymamámtól kaptam, szóval nemtudom, hol lehet venni, de szerintem az a leghatékonyabb megoldás.
2023. jún. 4. 21:58
 4/9 anonim ***** válasza:
48%

3. Ezt írtam en is, de nem tetszik valakinek. Ezer forint alatt is kapható.

A szárítgatós megoldás nem hinném, hogy jó.

2023. jún. 4. 22:01
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Először használd a salátacentrifugát és utána a papírtörlőt vagy egy tiszta konyharuhát, ne fordítva, így sokkal hatékonyabb. Meg ne törölgesd, hanem tedd a leveleket 2 réteg közé és kicsit nyomd össze, így többet felszív és gyorsabb.
2023. jún. 4. 22:11
 6/9 anonim ***** válasza:
48%
Salátacentrifuga! Komolyan van, aki papírtörlőn szárítgatja? Miért jobb úgy? :D
2023. jún. 4. 22:16
 7/9 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem még írjátok le 8-an a salátacentrifugát, miután ezt írta a Kérdező:

"... tekergetem salátacentrifugában (úgy értem, ezt mindet csinálom egymás után) és továbbra is vizes marad."

2023. jún. 4. 22:19
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Várj többet és tárold papírtörlővel. Centrifuga után konyharuhán kiterítve hagyd pár órát száradni. Utána olyan dobizba vagy zacskóba tedd a hutobe amibe teszel 1-2 papirtorlot hogy a kozben keletkezo nedvesseget beszivja
2023. jún. 4. 23:00
 9/9 A kérdező kommentje:

Írtam hogy minden esetben használok salátacentrifugát.

Jóval korábban mosom, de muszáj elraknom előbb-utóbb a hűtőbe, nyáron nem szárítgathatom órákig.

2023. jún. 4. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!