Hogy csináljam, hogy ne égjen el az olaj olyan gyorsan?
Ma apukám rántott húst kért ebédre, szóval nekigyűrkőztem. Egész jó lett, viszont két menet (kb. 7 kicsi szelet) kisütése után annyira csúnya lett az olaj, amiben sütöttem, hogy inkább vettem egy másik edényt friss olajjal, és a maradék szeleteket már abban sütöttem.
Ti mennyi húst szoktatok ugyanabban az adag olajban megsütni?
Megfelelő olajat használsz? Olyan kell, aminek magas a füstpontja.
Szerintem inkább a húsról leváló panír égett meg. Vagy túlhevítetted.
Valószínű a panir szemcséi szennyezték el, azok égtek bele.
Kevesebb leváló szemcse lesz, ha
- az utolsó fázis végén a húsról finoman leütögeted a felesleget,
- annyira forró olajba teszed, amiben azonnal megsül a panir legkülső része, de még nem ég oda. Kis sísérletezést igényel, vagy hőmérőt.
Én szoktam azt is, hogy szűrőpapírral leszűröm az olajat még mielőtt nagyon színeződni kezd. Úgy elég sokáig kitart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!