Sertéspörköltet meddig kell főzni?
Figyelt kérdés
Nekem mindig szálkás kemény lesz a hús. Mit rontok el?2023. máj. 23. 12:12
1/11 anonim válasza:
Ha túlfőzöd, akkor is szálkás kemény lesz.
Melyik része, attól is függy, hogy comb, lapocka, bőrös csülök, köröm.
2/11 A kérdező kommentje:
Gulyáshúst szoktam venni. Az nem jó hozzá?
Ti hogy szoktátok elkészíteni?
2023. máj. 23. 12:18
3/11 anonim válasza:
Szálkás azért lesz mert sovány a hús. Drága anyósom csinálja combból, nehogy véletlen kerüljön bele egy csepp zsír. Az én véleményem szerint vagy lapockabol vagy pedig csulokbol a jó.
4/11 anonim válasza:
Bármiből lehet...csináltam már gulyásból, finom lett, csak van amit tovább kell főzni...
5/11 anonim válasza:
Hivatalosan a gulyáshús, az marha.
(Függetlenül attól, hogy én is sertésből csinálom a gulyást, mert nem szeretem a marhát)
Te kockázott sertést veszel, ami NEM gulyáshús.
És ahogy írták, a száraz hús (pl. comb) szálkás, de azt is lehet omlósra főzni, csak több idő.
6/11 anonim válasza:
Én lapockából szoktam, régebben combot használtam, annál volt nekem ez a száraz, szálkás jellemző.
8/11 anonim válasza:
7-es sertés pörköltet kérdezték.
Sertés lapockából főzd vagy ha ragaszkodsz combhoz rózsát vagy diót kérj a hentestől abból puha lesz nem szálkás.
10/11 A kérdező kommentje:
40 percig főztem. Kevés? Vizet öntögettem rá, hol nagy-, hol kislángon rotyogott.
2023. máj. 23. 17:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!