Ha este meghamozom és felszelem a krumplit, nem fog bebarnulni?
Egy nagyobb mennyiségű ételt kell készítenem és az egyik köret krumplipuré lesz.
Ha péntek este meghamozom, felszelem(este 9 körül) és másnap reggel (4-5korul) főzöm, addigra megbarnul a krumpli?
Illetve ha a rántotthúst este(9kor) panirozom de másnap 6kor sütöm, addigra nem puhul meg a prézli?
Víz alatt biztos nem.
De legyen rajta bőven víz, mert a krumpli felszív némi vizet, és ha kevés van rajta, akkor másnapra a tetején nem lesz víz, és a felső réteg megfeketedik.
A bunda elvizesedik, és rosszabul is sül.
Másnap reggel 6-kor, vagy este 6-kor sütöd? Érdemes úgy eltenni, hogy van egy kis morzsa a szeletek között.
Nem barnult be a krumpli, meghamozva felszelve vízbe raktam és tökéletes volt ígyis.
Bár este 9-10 között csináltam és reggel már 4kor elkezdtem főzni. (burgonyapure lett belőle)
A húst este 11re pergettem be és másnap 6kor kezdtem sütni.
Ez is jó volt, bár picit nyirkos lett, de nagyon minimálisan.
Máskor a húst megtöltöm, fűszerezem és majd reggel pergetem, ha kevés főre fogok tálat csinálni.
Csak most 12 főre főztem és a húson kívül még 5 ételt kellett elkészítenem + püré és steak burgonya.
Így pedig ez a kényelmesebb megoldás, főleg hogy van egy 3,5 hónapos bebim. (nagyon jó alvó, fél 7-kor kelt)
Ezeket csak azért írtam le, ha lenne olyan aki hasonlót kérdezne, akkor "lássa" a végeredményt is.
Nem vagy piskótából, kérdező, ügyes vagy!
És köszi az infót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!