Hogy lehet elérni hogy a főtt rizs a hűtőbe téve másnapra ne egy nagy rizs tömbbé álljon össze?
Figyelt kérdés
Vagyis hogy már hidegen is pergős maradjon?2023. febr. 23. 17:36
1/5 anonim válasza:
Ha bő vízben főzöd, mint a tésztát, leszűröd megfelelő szűrővel, (rengeteg keményítő és nyomelem a főző lében van, én nem önteném ki), vízzel leöblíted, pici olajjal összekevered, tuti nem fog összetapadni.
2/5 anonim válasza:
Én először kevés olajon kb. 5 percig kevergetve párolom, utána kétszeres mennyiségű forró vízben, alacsony hőfokon főzöm meg tető alatt. Így ha kicsit össze is állt a hűtőben, villával könnyen szét tudom szerezni.
3/5 anonim válasza:
2. voltam: Szemezni, nem szerezni :D
4/5 anonim válasza:
Ha kész a rizs kavard fel úgy pergős marad.Hűtőbe esetleg csak akkor áll össze ha sok vízzel öntöd fel vagy esetleg zsírral készítetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!