Apósomék most jönnek előszőr el hozzánk hétvégére. Kívánsága, hogy 'Babgulyás legyen a menü... Hogyan főzzem meg, hogy ne képződjön kis lakásban hét emberben 'gáztermelődés?!
Figyelt kérdés
2023. jan. 27. 05:37
2/10 anonim válasza:
Sajnos akárhogyan főzöd, mindenféleképpen lesz.
Én úgy csinálnám, hogy mikor felteszem főni a babot és kb félig megfő akkor leönteném az első vizet.
De hülyeséget nem szeretnék mondani, de ha más nincs ez beválhat.:)
3/10 jpeacefuler válasza:
Vagy főzöd 7 szem babbal és mindenkinek jut egy szem a tányérba.
5/10 anonim válasza:
A babot tedd fel egy másik lábasba sós vízbe, egyet forrjon és utána szűrd le, úgy rakd a pörköltalapra.
Vagy màsik variáció, kifejtőbabból főzd, az nem puffaszt annyira. Én mindig abból készítem, fagyasztva lehet kapni a boltban.
6/10 hollófernyiges válasza:
A saját tapasztalatom, hogy ha a bab sokáig van áztatva, utána a vize leöntve és át is mossák, akkor legalábbis engem egyáltalán nem puffaszt.
7/10 anonim válasza:
...vagy konzerv bab. Hasnyálmirigy gyulladás után is lehet enni és ugye akkor kerülni kell a puffasztó ételeket.
8/10 anonim válasza:
Áztasd be egy éjszakára hideg vízbe. Másnap a vizet öntsd le, majd tedd fazékba, és önts rá annyi vizet, hogy egy ujjnyival ellepje. Forrald fel, majd szedd le a képződő habot, és adj hozzá még egy kevés vizet, ha szükséges.
9/10 anonim válasza:
Ja, ja. Az áztató levét öntsd el. Akkor kevésbé fingat. De csak kevésbé...
10/10 anonim válasza:
Áztasd tényleg.Amúgy engem pl. nem gázosít a bab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!