A házilag készített majonézt le lehet fagyasztani?
Majonézt - sem boltit, sem házit - nem lehet fagyasztani, mert szétválik, egy olajos massza lesz belöle, amit helyrehozni nem lehet. (Tudom, mert kipróbáltam, nem akartam elhinni, hogy nem lehet)
Tedd a normál hütöbe, 2-3 napig eláll, addig próbáld meg felhasználni.
"amit helyrehozni nem lehet"
Azt elmondanád, hogyan próbáltad helyrehozni? Még nem fagyasztottam majonézt, de érdekelne, mivel próbáltad helyrehozni.
Kérdező, ez nagyban függ attól is, mit nevezel majonéznek.
Ha csak tojássárgája, mustár, olaj, az hűtőben szerintem nem 2 napig, hanem 2 hétig is lazán eláll, csak oxidálódik a felülete, azt utána ki kell keverni, vagy leszedni, meg alaposan lefedve kell eltenni.
Ha már van benne mindenféle tejföl, tejszín, fehérbor, stb... (mondjuk ez már nem majonéz) az valószínűleg hamarabb megadja magát, de ha abban is elegendő mustár, citromlé van, és alacsony a pH-ja, akkor az is simán eláll egy hétig.
Nem lehet újra kikeverni normálisra, akkor sem, ha egy kisebb friss adagot készítesz és ahhoz próbálod adagolni, illetve olvastam a lkevés (majdnem) forró víz hozzákeverését, ez sem müködött.
Szóval tényleg nem érdemes fagyasztani.
Majonézt nem tudsz fagyasztani mert szétesik és hiába kevered újra nem lesz az használható.
Viszont minden alapanyaga sokáig eláll a majonéznek. Tojás igazából a gyenge pont de eláll bőven 2 hétig vagy tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!