Ha egy pörkölt lefagyasztott állapotából kiolvad, és utána fel van forralva (főzve még egy fél órát)... Vissza szabad e fagyasztani?
Vissza.
Milliószor csináltam ételeket - akár csak 90 %-os készültségűre - amiket lefagyasztottam, készre főztem, majd a maradékot lefagyasztottam.
És még itt vagyunk.
Miért is kellett volna egy teljesen rendben levő főtt ételt kiönteni a kukába?
"És még itt vagyunk."
Mert eddig szerencsétek volt.
"Miért is kellett volna egy teljesen rendben levő főtt ételt kiönteni a kukába?"
Dehogy kell kidobni, de illenék adagonként lefagyasztani.
Hökezelés után mindent le lehet fagyasztani, akkor is, ha elötte is volt már fagyasztva.
Amit nem javasolnak, hogy a kiolvasztott élelmiszert, úgy, ahogy van visszafagyassza valaki hökezelés (sötés, fözés, forralás) nélkül.
"de illenék adagonként lefagyasztani"
#3-as, a kérdező nem ILLEMTANÁRT keres, hanem azt kérdezi, hogy hőkezelés után vissza SZABAD-E fagyasztani. És többen is mondják a tuttit, hogy hőkezelés és kihűtés után közvetlenül igenis vissza lehet tenni a fagyóba.
Nyilván porciózom én is, hárman vagyunk. De ha bebukik 3 nagyevő vendég és nem egy szokásos adagot olvasztok ki, hanem hármat, akkor az egy dolog. Ha a pörköltöt felrotyogtatom rendesen, és kimarad belőle, de aznap vagy másnap nincs kedve senkinek pörköltet enni újra, akkor nyilván lefagyasztom a maradékot újra, ha kihűlt.
Én is ismerem ezt a szabályt hogy És-sel nem.... És mégis szoktam így kezdeni mondatot mert én így érzem.... Az adott helyzetben
Nem is ritkán....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!