Vákumozással meddig lehet eltartani az ételt?
Azert ne varj csodat. En ugy saccolom, hogy max. 1-2 nappal tovabb.
A tarhonyas hust speciel le lehet fagyasztani.
A parolt zoldseget es a rizst ne keszitsd el elore, azok ugyis gyorsan megvannak.
A sulthus meg olyan, amivel nem kell sokat pepecselni.
Folosleges elore elkesziteni oket. Amiket leirtal, azok kozul a tarhonyas hussal tobbet kell foglalkozni, mint a tobbivel osszesen.
Főtt ételt soha nem vákumozok, csak friss gyümölcsöt és zöldséget, valamint sajtot, és azokat a dolgokat, amiket vákumozva vettem meg (pl. szeletelt szalámi csomag).
A zöld banán pl. két hétig volt zöld a hűtő legalsó viókjában, utána a konyha polcon gyönyörűen beérett és kb egy hétig ettük. Gyakorlatilag 3 hétig nem barnult meg. Sárgarépa 5-6 hónapig, friss paprikafélék szintén, kb egy hónapig ropogósak maradnak. Fejes salátát nem szoktam vákumozni, mert a vákum megtöri a leveleket, de szorosan bezacskózva, levegőtől elzárt helyen akár 3-4 hétig is ropogós marad. Persze mindehez kell egy nagy hűtő a tároláshoz.
Főtt ételt max. kiadagolva fagyasztok, soha nem vákumozok, szerintem a rizst például pürésítené.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!