Hogyan egyszerűsítsem le a panírozást?
Kis darabokra vágtam a sózott, borsozott csirkemellet. Egy edényben beliszteztem a húst, ráöntöttem a felvert tojást, összekevertem, majd belekevertem a morzsát. Az utóbbit ledobta, nem tapadt meg rendesen.
Van valami trükk, amivel ilyen minden-egyben módon is rajta marad a panír a húson?
Alapvetően a tojás nem marad meg a liszten, ezért tapasztalod azt, hogy ledobja. Én egy egyszerű trükkel védekezem ez ellen, bár egyszer ezért "leordították a fejemet" .
A húst induláskor lemosom vízzel, ha nem lenne elég nedves, besózom és beleforgatom a lisztbe és ezt a lisztezettet félreteszem, addig, amíg csiriz nem lesz a liszt+víz keverékéből. Ez egy természetes ragasztóanyag. És amikor kezd ez a réteg ragacsossá válni,vagyis amikor megszűnni kezd a liszt porossága, akkor forgatom a tojásba és a zsemlemorzsába. Így nem fogja ledobni. Kísérletezhetsz azzal is, hogy a felvert tojást hagyod állni egy kicsit, mert amikor még nyúlós a tojás,, akkor sokkal könnyebben leesik a panír. A várakozáskor a tojás elfolyósodik. Rásegíthetsz egy kicsit azzal is a folyósodásra, hogy kevéske tejet öntesz bele.
Egy hobbi konyhaördög pasi ezeket ajánlja neked. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!