Aki használ kenyeres zsákot, annak bevált?
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a zacsikat, valami praktikusabbra, illetve nagyon elegem van, hogy minden bolti kenyér 2-3 nap alatt penészes lesz, vagy totál kiszárad. A lefagyasztás nem a kedvencünk itthon(szeletelt kenyeret fagyasztottunk, majd este hűtőbe került, másnap borzasztó állaga volt...)
Igazából a penészedés a nagyobb probléma, hiszen egy kis szikkadt kenyeret még pirítósnak vagy bundáskenyérnek elhasznál az ember 4. nap is, de a penészeset tuti nem.
Nézegetem ezeket a dupla rétegű kenyeres zsákokat. Láttam, hogy van pamut, meg lenvászon is. Áruk 4000-9000 között mozog. Van akinek bevált valamelyik fajta? Ha 4-5 napig ehető és nem penészedik meg már megérné megvenni, na meg nem kellene egy halom zacskót kidobni... Ami kicsit elrettent, hogy nem szárad ki benne hamarabb a kenyér? A nejlon zacsi egyetlen jó tulajdonsága, hogy nem szárad ki, ezért annyira nem keresgéltem más után.
Egy ideje otthon kenyérsütőben készítjük a kenyeret, úgy tudom más ideig állnak el a házi kenyerek mint a boltik illetve a kovászos kenyér bírja a legtovább (ezt még nem próbáltam sütni).
Köszönöm előre is a válaszokat.
Én is jobb megoldásnak tartottam, de a vászon zsákban hamar kiszárad.
Visszatértem a nejlonzacsihoz.
A vászonzsákban hamar kiszárad, már másnap se az igazi. A nejlonban meg 3 nap után bepenészedik.
Igazából a vászon zsák lenne szimpatikus, de a fenti miatt inkább nejlonzacskózok én is.
Úgy próbálom belőni a kenyérmennyiséget, hogy 2 nap alatt elfogyjon, inkább sűrűbben veszek.
Nálam amúgy bevált a friss kenyér lefagyasztás is. Egy félkilós vekni meg pár zsömle mindig van a mélyhűtőben, ha hirtelen kell akkor este kiveszem, másnap reggelre olyan mintha most vettem volna.
A szeletelt kockakenyeret egyáltalán nem szeretem, annak nem csak fagyasztva hanem már frissen is borzasztó az állaga.
A kenyeres zsák márkájú kenyeres zsákot használjuk karácsony óta.
Sokkal jobb. 3 npa után ledz szárazabb, de nem az a fura állag mint mikor muanyagban van
Viszont szupermarkete spekaru ugyanugy nem jo kb masnap se. A házi meg a kezmuves viszont tenyleg tovabb megorzi az allagat
Kedves 8-as, a csatos verziójú amiből zöldet meg graffit színt lehet kapni?
Azt hiszem a zsák + fa tároló lesz a végső megoldás :) Bolti kenyeret már rég nem veszünk, inkább sütögetem :)
Mindenkinek köszönöm a választ, majd, ha lesz tapasztalatom, ideírom mire jutottam végül :)
Igen
#8 as voltam
Én kovászos kenyeret sütök anyum élesztőset. Nem mondom, hogy másnap is ugyanolyan mint frissen. De 2od, harmad es negyednap is ugyanolxan mint masnap. Szoval nalunk bevalt, jobb mint amikor muanyagba tettuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!