Mi történik ha a garnéla rákot nem belezem ki?
Vettem főt, mirelit garnélát viszont elfelejtettem kibelezni és így megsütöttem.
Olvastam utólag, hogy ez fontos fázis.
Mi történik ha belestől megeszem?
Szerinted a belével együtt volt megfőzve?
Egyébként bajod nem lehet tőle. (tényleg nem, komolyan gondolom)
A tápcsatorna benne van.
(Hátában fekete cernaszerű rész)
"A tápcsatorna benne van.
(Hátában fekete cernaszerű rész)"
A garnélarák húsa alatti fekete, nyálkás „ér” valójában a garnéla emésztőrendszere. Néha jól látható, máskor pedig alig észrevehető. Fogyasztása nem káros az emberi szervezetre, és a traktus eltávolításának oka nagyrészt az esztétikai szempontokon alapul.
Ez a rész többek között a rák szervezete által megemésztett táplálékból visszamaradt salakanyagot is tartalmazza. Amúgy nem kell tőle megijedni, hiszen ez tulajdonképp nem más, mint a rákok által elfogyasztott és megemésztett planktonok, azaz semmilyen mérgező anyag nincsen bennük.
A gond akkor van, ha rákok mérete akkora, hogy ez az "ér" az már szabad szemmel is igencsak szembetűnő, ilyenkor általában ezt a részt ki szokták metszeni (pl. langusztánál vagy homárnál, ha az esztétikus tálalás ezt megkívánja).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!