Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi történik ha a garnéla...

Mi történik ha a garnéla rákot nem belezem ki?

Figyelt kérdés

Vettem főt, mirelit garnélát viszont elfelejtettem kibelezni és így megsütöttem.

Olvastam utólag, hogy ez fontos fázis.

Mi történik ha belestől megeszem?

2022. aug. 17. 16:58
 1/6 anonim ***** válasza:
95%

Szerinted a belével együtt volt megfőzve?

Egyébként bajod nem lehet tőle. (tényleg nem, komolyan gondolom)

2022. aug. 17. 17:07
 2/6 A kérdező kommentje:

A tápcsatorna benne van.

(Hátában fekete cernaszerű rész)

2022. aug. 17. 17:09
 3/6 anonim ***** válasza:
51%
Fekete cérnaszerű résztől nem lesz bajod. A gyümölcs salátámban úgy volt úgyis ettem meg.
2022. aug. 17. 17:11
 4/6 anonim ***** válasza:
89%
Ahogy mondani szokták, abban van a vitamin. Amúgy nem fogod érezni annak az 1 milligramm ráxarnak az ízét.
2022. aug. 17. 17:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem majszolod sokáig és csak megrágod és lenyeled nem fog zavarni, és a szardellákat is egészben sütik mint a sültkrumplit.
2022. aug. 17. 17:51
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

"A tápcsatorna benne van.

(Hátában fekete cernaszerű rész)"

A garnélarák húsa alatti fekete, nyálkás „ér” valójában a garnéla emésztőrendszere. Néha jól látható, máskor pedig alig észrevehető. Fogyasztása nem káros az emberi szervezetre, és a traktus eltávolításának oka nagyrészt az esztétikai szempontokon alapul.

Ez a rész többek között a rák szervezete által megemésztett táplálékból visszamaradt salakanyagot is tartalmazza. Amúgy nem kell tőle megijedni, hiszen ez tulajdonképp nem más, mint a rákok által elfogyasztott és megemésztett planktonok, azaz semmilyen mérgező anyag nincsen bennük.

A gond akkor van, ha rákok mérete akkora, hogy ez az "ér" az már szabad szemmel is igencsak szembetűnő, ilyenkor általában ezt a részt ki szokták metszeni (pl. langusztánál vagy homárnál, ha az esztétikus tálalás ezt megkívánja).

2022. aug. 18. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!