Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A fa evőpálca csak egy alkalom...

A fa evőpálca csak egy alkalommal használható?

Figyelt kérdés

Vagy az mindig újrahasznosítható?

Vettem egy csomagot 500 ft-ért amibe 5db van.

Tehát darabja 100 ft.

Gondolom el dobhatós.

Vagy többször is lehet használni?

(Mellesleg bocsi, lehet rossz kategóriába soroltam😅)

2022. júl. 29. 08:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Otthon használhatod többször, a fa vágódeszkát, főzőkanalat is többször használjuk, el lehet mosogatni. Vendégeknek azért illik újat adni.
2022. júl. 29. 09:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Magadnak többször is, de ne add másnak.
2022. júl. 29. 10:24
 3/7 anonim válasza:
100%
Tobbszor
2022. júl. 29. 11:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Van az eldobhatónak szánt, amit pl. a gyorséttermeknél adnak, és ketté kell törni a használat előtt, azt egyszer használatosra tervezték, de használhatod többször is. Mivel az kezeletlen, a tisztítástól hamarabb tönkremegy, illetve az étel is jobban beleivódik, így vendégnek azért ne azt add. ( [link]

Illetve van a tartós használatra tervezett, általában bambuszból készült, egyértelműen sima, összefüggő felületű. ( [link] Ezt nyugodtan használhatod, mert sokáig fogja bírni, plusz jól tisztítható.

Ázsiában azért az éttermekben alternatívaként megjelennek a fém evőpálcikák is, mivel kifőzdei körülmények között azt valószínűleg tisztábbra sikerül mosni, mint a fapálcikákat. Illetve jellemzően ott is van a háztartásban "vendég" étkészlet, olyan (díszesebb) pálcikák, amiket csak vendégségekkor, csak étkezéshez használnak. Ezek értelemszerűen még kevésbé szennyeződöttek bármivel is, nem kell attól tartani, hogy bármit magukba szívtak.

2022. júl. 29. 21:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A linkek helyesen:

Eldobhatós: [link]

Tartós: [link]

(Az 500 Ft-ból én nem tudom eldönteni, mert attól függ hol vetted, de alapvetően én arra tippelnék a leírásod alapján, hogy tartósat vettél)

2022. júl. 29. 21:41
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Igen, nekem a második van😅 és az 5-ből már egyet eldobtam még mielőtt a kérdést kiírtam volna.😅 Na de most már akkor tudom😂. Köszönöm szépen a válaszokat!:)
2022. júl. 30. 08:32
 7/7 anonim ***** válasza:
35%
Attól függ mire használod. Egyszer voltam egy ázsiai prostival, amire mi használtuk, az után nem használnád evésre, hidd el.
2022. júl. 30. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!