Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mire használod az alábbi...

Mire használod az alábbi füszereket? Hogyan jellemeznéd az izüket?

Figyelt kérdés

Rosszul irtam.Milyen ételekhez használod?

-Tárkony

-koriander

-mustármag

-bazsalikom


2010. szept. 20. 18:30
 1/3 anonim ***** válasza:

A koriander és a mustármagot csak savanyúság eltevésnél.

A tárkonyt és a bazsalikomot zöldséglevesekbe,főzelékekbe, paradicsomos dolgokba más fűszerekkel együtt. Annyit egyetlen fűszerből sem teszek ételbe,hogy kiérződjön az íze.

2010. szept. 20. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A tárkony igen intenzív,karakteres, keserédes ízű és illatú fűszer!Szerintem nagyon passzol a zölborsóhoz,a karalábéhoz,bárányhoz,borjúhoz,csirkéhez.Szárnyasragúlevesbe mindig használom,de csak ésszel!

A koriandert erős fanyarkás íze miatt szeretem,savanyúságok,saláták készítésénél használom leginkább,bár néhányszor párolt húsokat is bolondítok vele!

A mustármagnak mustár íze van bármilyen meglepő!!!:D

Savanyított zöldségekhez,salátákhoz,sült vagy párolt marhahúshoz,vadételek pácolásához szerintem kiváló!

A bazsalikom meg az egyik nagy kedvencem!

Bármilyen friss zöldséges salátához,paradicsomos ételekhez,tésztákhoz,ragukhoz,fehér húsokhoz...,sok mindenbe ajánlom!Igazi mediterrán hangulatot varázsol az ételekbe!

Ezek nagyon intenzív ízzel megáldott fűszerek,használd őket óvatosan!

Minden jót!

2010. szept. 20. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Bazsalikomot salátákra nyersen, korianderlevelet szintén, a magját meg összetörve-szétnyomva,olajban kicsit pirítva párolt zöldségekhez. Mustármag is jó ilyen módon,főleg indiai kajákhoz. Tárkonyt nem használok,nekem jellegtelen ízű.
2010. szept. 24. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!