Mire használod az alábbi füszereket? Hogyan jellemeznéd az izüket?
Rosszul irtam.Milyen ételekhez használod?
-Tárkony
-koriander
-mustármag
-bazsalikom
A koriander és a mustármagot csak savanyúság eltevésnél.
A tárkonyt és a bazsalikomot zöldséglevesekbe,főzelékekbe, paradicsomos dolgokba más fűszerekkel együtt. Annyit egyetlen fűszerből sem teszek ételbe,hogy kiérződjön az íze.
A tárkony igen intenzív,karakteres, keserédes ízű és illatú fűszer!Szerintem nagyon passzol a zölborsóhoz,a karalábéhoz,bárányhoz,borjúhoz,csirkéhez.Szárnyasragúlevesbe mindig használom,de csak ésszel!
A koriandert erős fanyarkás íze miatt szeretem,savanyúságok,saláták készítésénél használom leginkább,bár néhányszor párolt húsokat is bolondítok vele!
A mustármagnak mustár íze van bármilyen meglepő!!!:D
Savanyított zöldségekhez,salátákhoz,sült vagy párolt marhahúshoz,vadételek pácolásához szerintem kiváló!
A bazsalikom meg az egyik nagy kedvencem!
Bármilyen friss zöldséges salátához,paradicsomos ételekhez,tésztákhoz,ragukhoz,fehér húsokhoz...,sok mindenbe ajánlom!Igazi mediterrán hangulatot varázsol az ételekbe!
Ezek nagyon intenzív ízzel megáldott fűszerek,használd őket óvatosan!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!