Jobb minőségű kemény sajtot le lehet fagyasztani, vagy "punnyadt" lesz felengedés után?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 25. 16:30
1/7 anonim válasza:
Le lehet fagyasztani - de egyszer felhnasználatos adagokban érdemes - és meg kell várni, amíg a hütöben enged ki. Ha reszelni akarod, azt lehet fagyosan is, csak nehezebb. Sok baja nem lesz, egyes fajták esetleg morzsálódósabbak lesznek.
3/7 anonim válasza:
Nem különösebben jellemző a "punnyadás" ... csak ne mikróban olvaszd ki! :D Mert akkor meglehetősen punnyadt lesz.
Inkább ahogy olvad kifelé, és lecsapódik rajta a levegő páratartalma, azt érdemes letörölni róla. A sajtok nem nagyon szeretik, ha nedves a felületük.
4/7 A kérdező kommentje:
Remek, köszönöm nektek!
2022. ápr. 25. 17:03
5/7 anonim válasza:
Le lehet fagyasztani, ha nagyon muszáj. De jó minőségű, drága sajtból inkább kevesebbet kell venni, mert a fagyasztáskor nagyon sokat veszít az aromájából.
Mi kaptunk Olaszországból parmezánt, abból is a legdrágább fajtát.
Agyba-főbe spóroltunk vele, lefagyasztottuk és utána meg sem közelítette az eredeti ízét.
...de egy trappistának mindegy.
6/7 anonim válasza:
Ha jobb minősegű, akkor hónapokig eláll fa8gyasztás nélkül is!
7/7 anonim válasza:
én a trappistát amit tudok hogy nem fog elfogyni, reszelve fagyasztom le. zacskóban szépen elegyengetem, egy "vékony lapot" csinálok belőle, így ha megfagyott, osszetordelem, nyomkodom , így könnyebb felhasználni utána. pizzára szoktam tenni fagyosan, vagy sajtmártásba szintén fagyosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!