Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell sterilizalni az...

Hogy kell sterilizalni az uvegeket amibe a savanyusagot vagy lekvart, kompotot teszuk el telire, vagy eleg jol kimosni es lecsepegtetni?

Figyelt kérdés
2010. szept. 14. 20:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
kiforralás az üveg tetejét is,magától meg kell száradnia,tilos törölgetni
2010. szept. 14. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Tedd őket vizesen a mikróba 3-4 percre, utána várj pár percet, amíg kihűlnek, mert nagyon felforrósodnak! És kész is. Nekem ez a módszer nagyon bevált.
2010. szept. 14. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Én átöblítem szódabikarbónás vízzel, utána tiszta vízzel és hagyom megszáradni, de szerintem az előző két válaszoló jobban csinálja.
2010. szept. 14. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Én úgy csinálom, mint az első válaszoló, de a kompótot még lehetőleg forrón, a forró üvegekbe teszem el, még forrón csavarom rá a tetejét is. Így mikor kihűl, rászívódik a teteje, olyan horpadt lesz, mint a boltban vetté.

Ja, és még soha nem romlott meg semmim, pedig nem teszek bele semmilyen tartósítószert.

2010. szept. 14. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Forrón merd a tiszta üvegekbe a cuccot,és amikor rátekered a fedőt, fordítsd a tetejére néhány percre,aztán dunsztolhatod!
2010. szept. 15. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!