Aki már készített házilag vajat, milyen tejszínt használtál hozzá, milyen lett az eredmény?
Tejszínből vajat csinálni házilag horribilis összeg. DE egyébként is a bolti nem alkalmas rá, nézd meg mi van rájuk írva, egyik sem sima tejszín, mind be van kutyulva valamivel.
Tehát házi tejszínre lenne szükséged de én olyat nem kaptam mert azt mondják hogy a termelők azt nem szívesen adják el, kell nekik. (vajra, sajtra)
Szóval ha tudsz házi tejszínt szerezni nem csillagászati áron, akkor kezd el belelovalni magadat.
Ui: YouTube-on vannak filmek vajkészítésről.
Külföldiül 🙂
A friss tejszinböl (poharas, ha nincs benne semmiféle adalék vagy tartósítószer) lehet elvileg, a tartós, dobozos nem jó hozzá.
Csak habtejszínnel érdemes próbálkozni, aminek legalább 30% a zsírtartalma, egy liter tejszimböl kb 250-300 g vaj lesz, több nem.
Igazán nem éri meg, a minösége nem lesz jobb, mint a bolti márkás vajaké, de feltehetöen sokkal drágábra jössz ki vele. (kb 3000 Ft lenne ennyi tejszín, azaz ennyibe kerülne negyed kiló vaj, ha meg boltban veszed, akkor kb 900 Ft-ért megkapod.)
"liter tejszimböl kb 250-300 g vaj lesz, több nem."
Kizárt dolog, jó esetben 150
Simán. Veszel egy sparos zöldzacskós 30%-os tejszínt, beleöntöd egy befőttesüvegbe és rázod. Sokáig rázod, nagyon sokáig. Aztán hopp, vaj lesz benne de előtte tejszínhab.
Lehet robotgéppel is, de abban semmi kihívás nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!