Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Aki már készített házilag...

Aki már készített házilag vajat, milyen tejszínt használtál hozzá, milyen lett az eredmény?

Figyelt kérdés

2022. márc. 22. 21:10
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
43%

Tejszínből vajat csinálni házilag horribilis összeg. DE egyébként is a bolti nem alkalmas rá, nézd meg mi van rájuk írva, egyik sem sima tejszín, mind be van kutyulva valamivel.


Tehát házi tejszínre lenne szükséged de én olyat nem kaptam mert azt mondják hogy a termelők azt nem szívesen adják el, kell nekik. (vajra, sajtra)


Szóval ha tudsz házi tejszínt szerezni nem csillagászati áron, akkor kezd el belelovalni magadat.

2022. márc. 22. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 anonim ***** válasza:
45%

Ui: YouTube-on vannak filmek vajkészítésről.

Külföldiül 🙂

2022. márc. 22. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/29 anonim ***** válasza:
68%

A friss tejszinböl (poharas, ha nincs benne semmiféle adalék vagy tartósítószer) lehet elvileg, a tartós, dobozos nem jó hozzá.

Csak habtejszínnel érdemes próbálkozni, aminek legalább 30% a zsírtartalma, egy liter tejszimböl kb 250-300 g vaj lesz, több nem.

Igazán nem éri meg, a minösége nem lesz jobb, mint a bolti márkás vajaké, de feltehetöen sokkal drágábra jössz ki vele. (kb 3000 Ft lenne ennyi tejszín, azaz ennyibe kerülne negyed kiló vaj, ha meg boltban veszed, akkor kb 900 Ft-ért megkapod.)

2022. márc. 22. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/29 anonim ***** válasza:
63%

"liter tejszimböl kb 250-300 g vaj lesz, több nem."


Kizárt dolog, jó esetben 150

2022. márc. 22. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/29 anonim ***** válasza:
66%

Gyerekjáték...


[link]

2022. márc. 22. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/29 anonim ***** válasza:
60%
Egyszer csináltam, bolti dobozos uht habtejszínből. Fel akartam verni, de túl sokáig csináltam. Ráadásul cukor is volt benne. De vajas-lekváros kenyérhez jó volt.
2022. márc. 22. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/29 anonim ***** válasza:
65%

Simán. Veszel egy sparos zöldzacskós 30%-os tejszínt, beleöntöd egy befőttesüvegbe és rázod. Sokáig rázod, nagyon sokáig. Aztán hopp, vaj lesz benne de előtte tejszínhab.


Lehet robotgéppel is, de abban semmi kihívás nincs.

2022. márc. 23. 02:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/29 anonim ***** válasza:
80%
Már a régi Horváth Ilona-féle szakácskönyvben is benne volt, hogy ha sokáig verjük a tejszínhabot, vaj lesz belőle.
2022. márc. 23. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/29 anonim ***** válasza:
59%
#8 Ezt mindenki tudja akit érdekel a téma, már csak az nem volt benne a Horváth Ilona féle szakácskönyvben hogy 2022 - re oda jut a világ hogy kuriózum hazánkban a VALÓDI tejszín.
2022. márc. 23. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/29 anonim ***** válasza:
24%
Nem egyszerűen csak tejszín kell, hanem habtejszín.
2022. márc. 23. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!