Hagyományos disznóvágáskor melyik a kedvenc ételetek?
Figyelt kérdés
Természetesen a disznóból. Bevallom nekem kedvencem a nyers disznóbőr volt, amikor még a nagyszülők vágtak disznót. A másik pedig a töpörtyű, ezek hamar elkészültek, rendelkezésre álltak, nem úgy mint a sonka, ami sokáig állt a sóban, majd a füstölőben aztán pedig száradt a padláson, mire fogyasztható lett.2022. febr. 8. 09:52
21/30 A kérdező kommentje:
ó igen, a hurka is nagyon jó, főleg ha előtte megsütik, kevés pirítóssal, meg savanyúsággal isteni
van egy fajta savanyúság, ami almapaprikákból áll de meg vannak töltve káposztával, azzal különösen jó
2022. febr. 10. 09:28
22/30 anonim válasza:
Én a böllért majd a családot enném meg. A disznókkal pedig nevetgélünk és anekdotázunk közben.
23/30 after stroke válasza:
Reggelire a sült vér, ebédre nyakapecsenye, vacsorára az abaléből frissen kihalászott hurka.
25/30 anonim válasza:
Pecsenye sült savanyú káposztával, főtt pofahús simán csak sózva, hagymás vér rizzsel, frissen bekevert kolbász- és hurkamassza kóstolgatása
27/30 anonim válasza:
Friss tepertő, hurka, kolbász.
29/30 anonim válasza:
Sült hagymás vér, töpörtyű, bőr, nyelv, agyvelő, pecsenye, sült tarja, sült császár, sült oldalas, abált szalonna, sertésfül, sertés fej, pofa, sertés orr, böllérmáj, resztelt máj, szív, tüdő, töpörtyűs pogácsa.
30/30 anonim válasza:
Velő-pörkölt, savanyúsággal. Nálunk minden évben az volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!