Milyen helyzetben indokolt a nagy szemű, durvára őrölt só használata?
Figyelt kérdés
Nekem a finom őrlésű jobban kézre áll, ezeket a kis golyókat milyen ételnél jobb használni?2022. jan. 13. 14:57
1/4 anonim válasza:
Sós karamella készítéséhez, Sóágyon való hússütéshez.
2/4 anonim válasza:
Olyan esetben, ahol nem oldódik fel és/vagy nem oszlik el egyenletesen az ételben a só. Pl egy levesbe, mártásba stb fölösleges, úgyis eloszlik benne egyenletesen.
Egy sült húsnál már lehet értelme a nagy szemű sónak. Kevésbé egyenletesen oszlik ez a húson, helyenként erősebb, intenzív sós ízt okozva, anélkül hogy összességében több sót használnál.
3/4 anonim válasza:
Grillezett hús utólagos sózására is remek! Ennél már csak a sópehely finomabb (fleur de sel), de az baromi drága.
4/4 anonim válasza:
Sós sütemények "díszítésére", remekül mutat köménymaggal, mákkal egy sajtos rúd tetején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!