Új FLINKE 4.2 Lovas benzines láncfűrészből használat után pár nappal álló helyzetben is van egy kevés olajfolyás miért?
Figyelt kérdés
Esetleg valami tömítés?2019. nov. 21. 16:28
2/6 anonim válasza:
Ez még a márkásaknál is előfordul .
A használat után lerakott gépekből még kevés kifolyik,és a használati utasitás azt írja ,ez nem hiba .
3/6 anonim válasza:
A gravitáció az oka. Próbáld ki, vidd el a Holdra, ott kb. csak hatodennyi folyik ki adott idő alatt.
A láncolaj kiömlőnyílását nem zárja el semmi szelepféleség, hanem nyitott a külvilág felé, az olajtartályban pedig az olaj szintje magasabban van nála. Közlekedőedények elve alapvetően, bár lassítja a kifolyást az olaj sűrűsége, a pontosan illeszkedő szivattyúelemek, meg egy idő után a tartályban kialakuló vákuum.
4/6 anonim válasza:
Husqvarna és Partner gépeim vannak. Mindegyik alatt kialakul egy kis olajfolt míg a vákuumtól megszűnik idővel. Ronggyal szoktam tamponozni alul mert csak a benzint szoktam leengedni.
5/6 anonim válasza:
A gépemen is hasonló jelenség volt, akkoriban olajszivattyú szimeringre gondoltam hogy amiatt van, de azóta megszűnt az a jelenség az olajszivárgás.
Minden új gépnél normális jelenség szerintem.
6/6 anonim válasza:
Kínai gépnél egész más okból folyik az olaj mint amúgy általában.A folyást a gumi alkatrészek zsugorodása okozza,elsődlegesen a tankba lévő olajvezeték.Ki kell szerelni az olajpumpát ,kihúzni a csövet és tisztítás után szilikonnal beragasztani a helyére.Ez már szinte standard eljárás minden Kínai gépnél ami egy műhelyben megfordul.Mivel ennél a típusnál a szerkezet nem gravitációs rendszerű hanem vákum üzemelteti a beavatkozás a hiba teljes mértékben megszűnik.Más gépekkel ellentétben (Stihl 260-026,husqvarna 350-346xp,MecCulloch 436-438 stb..)minden kis olajfolyás hibára utalde jó hír az,hogy fillérekből pillanatok alatt orvosolható!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!