Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szokott valaki gyümölcsöt...

Szokott valaki gyümölcsöt mosni sós vízben?

Figyelt kérdés
Előbb hidegvízben, aztán 10%-os sósvízben, majd hidegvízben leöblíti a sósvizet.
2022. jan. 10. 21:45
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

Ennek van valami értelme? Soha nem hallottam róla.

Jó nagy macerának tűnik, de ha valami akkora hatalmas előnye van, akkor lehet kipróbálnám.

2022. jan. 10. 21:51
 2/5 A kérdező kommentje:

Itt találtam.

Egyáltalán nem nagy macera, 10 deka legolcsóbb sót 1 liter vízhez.

[link]

2022. jan. 10. 21:58
 3/5 anonim ***** válasza:
90%
Abból a szempontból macera hogy az ember egyszerűen megmossa folyóvízben, megtörli papírtörlővel és már használhatja is, ellenben a sósvizes módszer nem is tudom hányszor hosszabb időt vesz igénybe. Ugyanúgy a folyóvíz, aztán elővenni tálat, bekeverni a vizet a sóval, benne hagyni pár percig a gyümölcsöt, kivenni, megint lemosni sima vízzel, megtörölni, aztán kiönteni a sós vizet, elmosogatni a tálat és a helyére tenni, ez túl nagy macera. Szerintem a sima víz is leviszi a vegyszermaradványokat ha rendesen megdörzsölöd, ami pedig belekerült miközben nőtt a gyümölcs, azt a só sem tudja kivonni a rostszerkezetéből.
2022. jan. 10. 22:05
 4/5 anonim ***** válasza:
88%
És ez mire jó?
2022. jan. 10. 22:05
 5/5 anonim ***** válasza:
71%

Bulvár oldalról... "In 2006, Chinese scientists conducted a study and proved that salty water really removes the pesticides from vegetables and fruits."

Most nem brittudósok, hanem kínaiak... :))))

Persze, feltalálták a "langyosvizet".... Ha vannak egyáltalán permetszermaradékok, azok nem a gyümölcs felületén vannak, hanem a belsejében.... De egyáltalán, ha ez a módszer működne, vajon miért nem használják világszerte...? Érthetetlen... :-DDD

2022. jan. 11. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!