Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell olyan rizst...

Hogyan kell olyan rizst készíteni mint a menzán van?

Figyelt kérdés
Gondolok én itt arra hogy ne legyen nyálkás pont jó száraz legyen
2022. jan. 5. 08:26
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
Én mikróban szoktam, de egyébként megfelelő rizs kell hozzá (hosszúszemű, alaposan átmosva) és párolni szokták, miután olajon átfuttatják
2022. jan. 5. 08:42
 2/5 anonim ***** válasza:
68%

Én ugyan még nem ettem menzás riszt, de ha a pergös rizsre gondolsz:

1 bögre (bármilyen más méröedény is megfelelö) rizst kevés oldajban fel kell forrósítani, kicsit kevergetni, amíg fehéres lesz (nem pirítani!), felönteni dupla mennyiségü vízzel, megkeverni, ha felforrt, egész kis fokozatra állítani és megvárni, amíg beszívja az összes folyadékot. Tálalás elött egy villával óvatosan lazítsd fel, akkor nem törnek össze a szemek.

2022. jan. 5. 08:43
 3/5 anonim ***** válasza:
42%

Először meg kell mosni. Én kétszer szoktam. Látszik is, hogy fehér lesz tőle a víz. Ez a keményítő. Ha megmosod, akkor kevesebb lesz benne, kevésbé lesz ragacsos.

Úgy kell elkészíteni, ahogy a kettes írta. Az olajon való kevergetés elhagyható. Kipróbáltam anélkül, ugyanolyan lett. A lényeg, hogy megvárd, amíg teljesen elpárolog a víz. Én fedő alatt szoktam. Amikor úgy gondolom, hogy kész, akkor alánézek, és látszik, hogy már nincs víz. Ilyenkor leveszed a tűzről, de még hagyom a fedő alatt tovább párolódni. Amikor kész, akkor "lyukak" lesznek benne. Tehát nem egy darabban áll az egész.

De egy főzős műsorban hallottam, hogy az igazi pergős rizst úgy készítik, mint a tésztát, bő vízben ki kell főzni. Én még nem próbáltam ki.

2022. jan. 5. 09:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :))
2022. jan. 5. 09:56
 5/5 anonim ***** válasza:
38%
Még annyi tanács: lehet kapni ún. előfőzött rizst (sajnos ritkán), abból mikróban főzöm, nem tapad össze.
2022. jan. 5. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!