Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a grillcsirkét...

Hogyan kell a grillcsirkét elkészíteni?

Figyelt kérdés

Vettünk egy ilyen "asztali" sütőt, ami akkora kb, mint a mikro.


Ilyesmit:

[link]


Egy recept szerint 160°C-on 90 percig sütöttük. A bőre kemény lett a csirke száraz.


Hogyan kell úgy eljészíteni egy ilyen kis sütőben, hogy jó legyen?


2022. jan. 3. 15:13
 1/6 anonim ***** válasza:
40%
Ahogyan a használati utsítása írja. Elolvastad?
2022. jan. 3. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

Bepacolod vastagon es fel orankent atkened a paccal ismet ugy nem fog kiszaradni es ropogos lesz a bore

Pac:-so,bors,fokhagyma granulatum

-fuszerpaprika,oliva olaj

2022. jan. 3. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
70%

Ilyen sütőben próbáltam már én is, kísérleteztem idővel, hőfokkal, forgatással, locsolgatással. A klasszikus grillcsirke érzést sose sikerült elérni.

Ami viszont bevált az a rendes sütőben sütőzacskóban való sütés. Besózod, beteszed a zacseszba, bekötöd a száját, megszúrkodod tűvel a zacsit, 180°C 90 perc, kiveszed, kész.

Ezzel sikerült elérni azt amire vágytam: belül omlós, ízes, ropogós bőrű.

2022. jan. 3. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
67%

Mi 180 fokon szoktuk zacsiban 1-1 órát sütni, tehát egyszer megfordítjuk a hasára. Utána zacsi le, kicsit rápirítok 200 fokon, de mielőtt bedugom pirulni, meglocsolom egy kicsit a saját levével, vagy kanalazok rá zsírt a hűtőből, ha nincs szaftja.


Zacskó vagy alufólia nélkül kb esélytelen, hogy ne száraz húst kapj. Szerintem.

2022. jan. 3. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
78%
Mi sörös üvegre ültetjük és vagy vizet vagy sört töltünk bele félig. Fűszer só bors pirospaprikával bedörzsöljük és ennyi!
2022. jan. 3. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
55%

Nem látom jól, hogy ez milyen sütő. Van ilyen forgatós grillező része? Az enyémnek van. Leírom, hogy én hogy szoktam, hátha van, akinek segít:

Puha vajat összekeverek ételízesítővel, fokhagymával, és rákenem a csirkére kívül-belul. Pluszban még szórok rá sót, és hagyom legalább félórát. A nyársra teszek egy hagymát meg egy kisebb almát is, és rátolom a csirkét (a hagyma és az alma a csirkén belül fog sülni.

200 fokon sütöm, az utolsó tíz percben 220 fokon.

Hogy mennyi ideig, az a csirke súlyától függ. 1 kilós csirkét 1 óráig sütök, ha nagyobb, akkor annyi perccel több, ahány dekával több.

2022. jan. 28. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!