Hogyan kell a grillcsirkét elkészíteni?
Vettünk egy ilyen "asztali" sütőt, ami akkora kb, mint a mikro.
Ilyesmit:
Egy recept szerint 160°C-on 90 percig sütöttük. A bőre kemény lett a csirke száraz.
Hogyan kell úgy eljészíteni egy ilyen kis sütőben, hogy jó legyen?










Bepacolod vastagon es fel orankent atkened a paccal ismet ugy nem fog kiszaradni es ropogos lesz a bore
Pac:-so,bors,fokhagyma granulatum
-fuszerpaprika,oliva olaj





Ilyen sütőben próbáltam már én is, kísérleteztem idővel, hőfokkal, forgatással, locsolgatással. A klasszikus grillcsirke érzést sose sikerült elérni.
Ami viszont bevált az a rendes sütőben sütőzacskóban való sütés. Besózod, beteszed a zacseszba, bekötöd a száját, megszúrkodod tűvel a zacsit, 180°C 90 perc, kiveszed, kész.
Ezzel sikerült elérni azt amire vágytam: belül omlós, ízes, ropogós bőrű.





Mi 180 fokon szoktuk zacsiban 1-1 órát sütni, tehát egyszer megfordítjuk a hasára. Utána zacsi le, kicsit rápirítok 200 fokon, de mielőtt bedugom pirulni, meglocsolom egy kicsit a saját levével, vagy kanalazok rá zsírt a hűtőből, ha nincs szaftja.
Zacskó vagy alufólia nélkül kb esélytelen, hogy ne száraz húst kapj. Szerintem.










Nem látom jól, hogy ez milyen sütő. Van ilyen forgatós grillező része? Az enyémnek van. Leírom, hogy én hogy szoktam, hátha van, akinek segít:
Puha vajat összekeverek ételízesítővel, fokhagymával, és rákenem a csirkére kívül-belul. Pluszban még szórok rá sót, és hagyom legalább félórát. A nyársra teszek egy hagymát meg egy kisebb almát is, és rátolom a csirkét (a hagyma és az alma a csirkén belül fog sülni.
200 fokon sütöm, az utolsó tíz percben 220 fokon.
Hogy mennyi ideig, az a csirke súlyától függ. 1 kilós csirkét 1 óráig sütök, ha nagyobb, akkor annyi perccel több, ahány dekával több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!