Trappista vagy más sajtok megkeményedett szélét ha lefagyasztom majd kiolvasztom ehető állagú és ízű lesz?
Falusi sajtüzemtől vettem egy tömb sajtot ami eléggé kemény és érett már. A széle nagyon kemény. Ha a szélét nem használjuk el most hanem lefagyasztom lereszelve vagy nagyon vékonyra uborkaszelőn felszelve az utána milyen lesz? Főleg a reszelt érdekelne. Frissen fagyasztás nélkül biztos hogy jó, ezt már próbáltuk. De lereszelés után fagyasztva milyen lenne?
Ami pillanatnyilag nem kell azt feldarabolva leszoktuk fagyasztani. A széle megszokott általában maradni és megy vissza a fagyasztóba majd mikor sajtot rántunk azt is kirántjuk és elfogy. De szeretnénk másra is használni, mert viszonylag sok az ami a kemény széle.
Jobb egyben fagyasztani, fagyosan nagyon jóll lehet reszelni, gyalulni, ezért mindig olyan formában tudod használni, ahogy éppen szeretnéd.
Minél kisebb darabokban fagyasztod, annál jobban kiszáradhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!