Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vaníliasodót amikor porból...

Vaníliasodót amikor porból készítek (Haas), akkor a kristálycukor helyett jó bele a porcukor is? Mennyiségileg is ugyanannyi kell? (A kristálycukor "levegősebb".)

Figyelt kérdés

#vaníliasodó #Haas #porcukorral
2021. dec. 23. 17:28
 1/4 anonim ***** válasza:
91%
Hiába levegősebb, súlyra ugyanannyi. 10 dkg porcukor ugyanannyi cukrot tartalmaz, mint 10 dkg kristálycukor. :)
2021. dec. 23. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, teljesen jó.

Ha valami más recept lenne porcukrot kérne, azt nem mindig lehet kristállyal helyettesiteni

De ebben az esetben siman mehet a por a sima helyett, ugyanannyi

2021. dec. 23. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tényleg... rájöttem, hogy az utolsó pillanatban megzavart a kristálycukor "szerkezete", és még odaszúrtam a tömegre vonatkozó kérdést. :)
2021. dec. 23. 18:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Annyit még pontosításként beírok, hogy a tasakon úgy írják, hogy 3 evőkanál cukor kell, azaz kb. 5 dkg. Innen jöhetett az, hogy a mennyiségre kérdeztem, mert ha az ember kanállal méri, akkor egy minimális eltérés lehet a kettő között (amúgy nem konkretizálják, hogy milyen cukor, de az alap ilyenkor nyilván az, hogy kristály).
2021. dec. 24. 14:06

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!