Hogy lesz a rizsa a legszárazabb?
Ha nem főzöd meg. :-D
Egyébként pedig akkor, ha főzés előtt megmosod, bő sós vízben kifőzöd, majd mikor kész, még a szűrőben átöblíted hideg/langyos vízzel és szintén a szűrőben hagyod kicsöpögni a felesleges folyadékot.
Én még nem próbáltam, de olvastam több helyen is, hogy bő vízben kell megfőzni, mint a tésztát. Tehát nem párolni.
Ha párolni szeretnéd, akkor úgy ahogy az első írta, többször át kell mosni vízbe. Akkor kioldódik belőle a sok keményítő.
Hogy érted a szárazat? Arra gondolsz, hogy pergős legyen?
CSináld a bevált oldschool módszerrel. Olajban megfuttatni a rizsszemeket, utána 2x-es mennyiségű víz, és fedő alatt 20 perc.
Ja, és vegyél jó minőségű A rizst.
Nem akarlak elkeseríteni, de nem fog működni. A száraz rizsnek alig van nedvességelszívó képessége, az ilyen "tedd rizs közé" praktikák az urban legend kategóriába tartoznak...
Akkor már inkább a só.
De ha tutira akarsz menni, akkor silica gél gyöngyök kis tasakban. Van vitaminkészítményem, aminek a dobozában a kapszulák között mindig van, ezért gondolom, hogy van élelmiszerbiztonsági szempontoknak megfelelő verziója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!