Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy lesz a rizsa a legszárazabb?

Alla Bársony kérdése:

Hogy lesz a rizsa a legszárazabb?

Figyelt kérdés
2021. dec. 6. 08:03
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem főzöd meg. :-D

Egyébként pedig akkor, ha főzés előtt megmosod, bő sós vízben kifőzöd, majd mikor kész, még a szűrőben átöblíted hideg/langyos vízzel és szintén a szűrőben hagyod kicsöpögni a felesleges folyadékot.

2021. dec. 6. 08:13
 2/44 anonim ***** válasza:
100%
Mikróban
2021. dec. 6. 09:31
 3/44 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem próbáltam, de olvastam több helyen is, hogy bő vízben kell megfőzni, mint a tésztát. Tehát nem párolni.

Ha párolni szeretnéd, akkor úgy ahogy az első írta, többször át kell mosni vízbe. Akkor kioldódik belőle a sok keményítő.

2021. dec. 6. 09:38
 4/44 anonim ***** válasza:
64%

Hogy érted a szárazat? Arra gondolsz, hogy pergős legyen?

CSináld a bevált oldschool módszerrel. Olajban megfuttatni a rizsszemeket, utána 2x-es mennyiségű víz, és fedő alatt 20 perc.

Ja, és vegyél jó minőségű A rizst.

2021. dec. 6. 09:54
 5/44 A kérdező kommentje:
Ja nem nem így értem. Olyan befőttesüvegbe zárt étel mellé akarom rakni tasakban ahol a nedvszívó képessége miatt van. Nyers lenne, de ertelemeszeruen a lehető legszárazabb állapotában kellene berakni hogy minnel több nedvességet képes legyen magába szívni.
2021. dec. 6. 11:31
 6/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni, de nem fog működni. A száraz rizsnek alig van nedvességelszívó képessége, az ilyen "tedd rizs közé" praktikák az urban legend kategóriába tartoznak...

Akkor már inkább a só.

De ha tutira akarsz menni, akkor silica gél gyöngyök kis tasakban. Van vitaminkészítményem, aminek a dobozában a kapszulák között mindig van, ezért gondolom, hogy van élelmiszerbiztonsági szempontoknak megfelelő verziója.

2021. dec. 6. 11:39
 7/44 A kérdező kommentje:
Igen láttam ilyesmit hddben de azt nem mertem étel közé rakni...
2021. dec. 6. 11:44
 8/44 anonim ***** válasza:
100%
Milyen ételről van szó?
2021. dec. 6. 11:46
 9/44 A kérdező kommentje:
Őrült kave
2021. dec. 6. 11:48
 10/44 A kérdező kommentje:
Őrölt
2021. dec. 6. 11:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!