Feltudsz dolgozni egy csirkét?
Nem a boltban kaphatóra gondolok, hanem arról ami pl meg tegnap kapirgált.
Le tudod vagni és feldolgozni?
Vagy ha a bolti egész csirkét vesszük akkor azt fel tudod dolgozni?
24 éves lany vagyok, és sajnos úgy alakukt az életem, hogy esélyem nem volt negtanulni főzni.
De nagyon szeretnék. Most falun lakom, vagy 20 tyúkom, es 4 kakasom. Szépek egeszsegesek, de meg sosem vagtam le, vagy dolgoztam fel. Kakast vagnék, kb 1 évest.
#11 Ment a pacsi.
Aki húst eszik emlékezzen hogyan kerül az asztalra. Sajnálom persze én is, de igyekszek okulni és a lehwtő legkíméletesebben levágni. Eddig a youtubon a baltával való lefejezés tűnik a leghatékonyabbnak. Kb 5 mp míg érezhet valamit szegény.
Nekem az a fontos, hogy ne szenvedjen és mwgfelelően fel is tudjam dolgozni. Sárközi Ákosnak láttam egy videóját amiben feldolgoz egy csirkét. Profin csinálja.
#11-es és kérdező: teljesen egyetértek, ami húst a boltban veszünk, azt valaki azért vágta le, hogy mi megegyük. Hiába félkész, megtisztított állapotban vesszük, az valamikor élő állat volt.
Minden egyes hús, amit életükben ettünk, így került elénk az asztalra. Ezen nincs mit szépíteni.
Minden megvásárolt húsáruval a vásárló fenntartja ezt a rendszert, a vásárlóért vágják le azt az állatot, így a fogyasztó közvetett módon felelős az állat haláláért. Ha valakinek nem tetszik ez a rendszer, az ne egyen húst.
Akik fintorognak az állatok levágásán, de a húst vidáman falatozzák, azért gondolkodjanak el ezen.
Üdv: egy húsimádó.
Na túl vagyok az első levágáson és szétbontáson.
A levágás azt hittem nehezebb lesz.
Baltával csináltam. Biztos, hogy nem szenvedett.
Forró vizet öntöttem rá, és megpucoltam. Szerintem itt elrontottam valamit mert a bőrével együtt jött a tolla. De nem sok.
A lábáról levágtam a körmöt, és észre vettem, hogy leglhámlik róla ilyen keményebb sárgás bőr.
Aztán jött a zsigerelés. Na az kicsit undorító volt, de nem vagyok finnyás. Sajnos a májat elrontottam, mert epe került rá.
A zúzáját ketté vágtam, kimostam és arról is leszedtem a hártyát. A begyét és a beleket kidobtam.
Aztán leszedtem a combot a szárnyat, a nyakat, és lesuedtem a mellfilét.
Na ott el is vágtam a kezem. :D
Végülis már a hűtőben van, holnap főzök belőle levest és pörköltöt.
Jól csináltam?
Jól csináltad. Első alkalommal nem olyan nagy baj, ha itt-ott felszakad a bőre vagy a májára epe kerül. Legközelebb biztosan jobban fog sikerülni.:)
Annyit még én is megjegyeznék, hogy a 11-es hozzászólónak teljesen igaza van.
Magam is szeretem az állatokat, és felháborítónak tartom, amikor valaki ész nélkül pusztítja őket.(Itt történt, hogy egy bácsinak, aki termelői mézet árul, felgyújtották a kaptárait télen. Na, az ilyen "emberre" nem sajnálnék pár liter benzint, meg egy szál gyufát.)
De azt azért szerintem józan ésszel fel lehet fogni, hogy aki jószágokat tart, az nem hobbi kisállatként kezeli őket.
Nem! Mivel nem eszek csirke meg bármilyen baromfi húst!
De disznó vágas jöhet bármikor, első vagyok benne :)
24L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!