Ha a rizset ledarálom apróra, és megiszom vízzel , attól lehet vmi bajom? Vagy rendesen megemésztem?
Figyelt kérdés
2021. aug. 22. 10:05
1/6 anonim válasza:
Nyersen, vagy már megfőzve? Nem mindegy...
Szerintem a nyers rizst nem fogod jól emészteni. Lehet, hogy puffadni fogsz tőle, vagy megfájdul a gyomrod. Amúgy komolyabb bajod nem lehet tőle, ez egy élelmiszer, nem méreg...
Hogy mennyire hasznosul jól a szervezetedben a nyers rizs, az már más kérdés. Nem véletlenül találták ki, hogy megfőzik, főtten jobban hasznosul.
Ha megfőzve akarod ledarálni, és meginni, azzal ezek a gondok nem állnak fenn.
Egyszer voltam kórházban, ahol ledarált rántott húst adtak ledarált főtt rizzsel. Nem ettem meg, nyilván, azért ez nekem nagyon gusztustalan volt. Mint amit egyszer már megettek...
2/6 anonim válasza:
Semmi bajod nem lesz. De mi értelme?
3/6 anonim válasza:
Ha nyersen akkor nem fogod megemészteni, felpuffaszt, ha főve akkor igen és semmi bajod nem lesz tőle
4/6 anonim válasza:
Vannak olyan éttermek - jellemzően Ázsiában -, ahová az asztalokra nyers rizst tesznek ki. A céljuk ezzel a(z általuk) fölöslegesnek vélt, és a vendégek feje fölött repkedő, kajára potyázó madarak irtása. A nyers rizs ugyanis megduzzad a gyomorban. Ezt egy állatorvostól tudom, aki egy - szintén nyers rizst fölzabáló - kutyának mosta ki a gyomrát. Előtte meghánytatta, extra bónuszként meg is f*satta szerencsétlent.
5/6 A kérdező kommentje:
A célom az lenne hogy több szénhidrátot tudjak bevinni. De egyszerűen nem bírok többet enni, így inkább meginnám ha lehet, az még menne. És persze ez lenne a legolcsóbb megoldás.
2021. aug. 22. 15:20
6/6 anonim válasza:
A nyers rizs nem emészthetö az emberi szervezet számára, emellett még meg is lehet töle betegedni, mert nem kellöen tiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!