Miért nem tudom használni a kézi robotgép dagasztó pálcáit?
Mozgasd a gépet kicsit erővel, fentről lefelé, a tészta felé mozgatva, hogy ellen dolgozz a feltekerődésne.
Nem vagy béna, az egy dagasztónak hazudott keverő adapter, ami nem kimondottan alkalmas dagasztásra.
Több okból sem. Az egyik az amit megtapasztaltál. A másik a sebesség és a keverés mechanizmusa, nem igazán optimális dagasztásra, ahhoz más mozgás kell.
És a kelt tészták elég nagy ellenállásúak, pláne a dagasztás vége felé, egy kis kézi robotgép áttételeit ez nagyon leterheli, sok dagasztással hamar kinyírsz egy gyengébb gépet.
Ha megnézel egy dagasztógépet, pont lefelé nyomja a spirál a tésztát, egy robotgép spirál keverője azért mozog felfelé, hogy alulról felfelé felkavarja az adott dolgot, vagy fellazítsa.
A dagasztógép spirálja meg azért mozog lefelé, hogy ne tekerje fel a tésztát, plusz ahogy erővel lefelé nyomja, úgy "gyúrja" a tésztát, a tésztában lévő liszt szemek ahogy "dörzsölődnek" úgy oldódik ki a sikér, ami létfontosságú a kelesztő gázok megtartásában.
Ilyen egy dagasztógép mozgása, ami tényleg dagaszt:
Háztartási gépek közül is, ami alkalmas dagasztásra, az ez a keverőszár:
https://www.youtube.com/watch?v=9Vve9OSWGl8
De ezekből a gépekből is van sok gagyi, gyenge műanyag fogaskerék áttételekkel, úgy ezekből csak a legjobbakat érdemes megvenni.
De a lényeg az, hogy dagasztásra az a szembeforgó dupla spirál enyhén szólva nem valami életképes konstrukció. Mint ahogy azt meg is tapasztaltad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!