A PET palackokra azért írják rá a szav.időt, mert azután kezdenek el kioldódni jobban belőle az anyagok. Legalábbis nekem ezt magyarázta még valamikor egy ismerősöm.
2021. jún. 20. 18:50
3/6 anonim válasza:
Amikor kicsapódást tapasztalsz, az nem az ásványvíz, hanem a levegő páratartalma. Mivel a palack a benne lévő víztől hideg, a körülötte lévő levegő páratartalma kicsapódik az üvegen, vízcseppeket és nedvesedést okozva. A jelenség intenzitását adott környezeti tényezők és folyadékhőmérséklet esetén a palack hőszigetelő képessége befolyásolja, minél jobban hőszigetel, annál kevésbé lesz hideg a külső fala, így annál kevésbé csapódik ki rá a pára. Ha teljesen el akarod ezt kerülni, termosz (hőszigetelő, többrétegű) palackokat használhatsz (ez amúgy megtartja a benne lévő folyadék hidegségét is). Hővezetési tulajdonságaik miatt elvileg az (egyrétegű) fém hajlamosabb rá, a (minél vastagabb) műanyagok kevésbé. Áthidaló megoldásként körétekerhetsz egy kis konyharuhát, ami felfogja/szigeteli. A helyedben én egy újabb BPA mentes kulacsot keresnék, vagy üvegkulacsra váltanék. Nem azért zárt rosszul, mert BPA kulacs.
2021. jún. 20. 22:31
4/6 anonim válasza:
Termosz erre is jó, és még hűs is marad az ital.
2021. jún. 20. 22:32
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a 3., magyarázó választ is.
Akkor ismét körül nézek a kulacsok piacán.
2021. jún. 21. 13:29
6/6 anonim válasza:
Tupperware eco kulacsot ajánlom. Én is utálom ha kicsapódik a víz, és mindig jéghideg vizet viszek magammal, állandóan zacskóznom kellett. Aztán annyian javasolták, hogy vettem egy ilyen kulacsot. És tényleg nagyon jó, 1 csepp víz sincs a kulacson. Jól is záródik a teteje.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!