Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy a legolcsóbb megoldani...

Hogy a legolcsóbb megoldani az étkezést , ha? Részletek lent

Figyelt kérdés

Két fő, ha lehet nem a legdrágább és legbiobb dolgok. Párom fizikai munkát végez, napközben nem tud meleget enni mert úton vannak folyton így leginkabb szendvicsen él, néha esznek egy hamburgert stb de ez tényleg csak néha.

Én a munkahelyen eszem főtt ételt délben, helyben főzik a településen és dolgozói áron nem drága így nem hagynám ki. Kb két peksuti árán leves második. Így estére nekem már nem kell főtt étel.

Ha főzök mindig valahogy sok lesz és ő több napig nem akarja enni , ami igaz is 3.napon már pokolba kívánja. De csak egy ember részére egy adagokat nehéz főzni.

Ötletek tippek ?

2021. jún. 16. 12:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
79%

Pedig hidd el, hogy lehet 2 adagot is főzni.

Sőt, nálam aduász a bolognai ragu. Általában 7-8 adagot főzök egyszerre, kis adagokban be a fagyóba. Készül belőle:

- töltött bagett

- klasszik bolognai tésztával

- húsos palacsinta

- töltött krumpli/padlizsán/egyéb zöldség

- rakott kelkáposzta/karfiol/brokkoli

2021. jún. 16. 15:46
 12/20 A kérdező kommentje:

10 Lehet rendelni persze, de az már nem ezen a dolgozói áron van, hanem ugyanúgy mintha bárhol máshol venne/ vennék kajàt.

Meglátjuk még mi lesz.

2021. jún. 16. 16:04
 13/20 A kérdező kommentje:
11 Ami olyan azt fagyasztom én is már sok kis doboz van a fagyasztóban. Utàlok ételt kidobni nemcsak a spórolás miatt hanem egyébként is, de azért néha igyis van sajnos így.
2021. jún. 16. 16:05
 14/20 anonim ***** válasza:
71%

10-es vagyok... gondoltam, hogy valami ilyen cégek közti nyomott áras szerződés van a háttérben.

Hát amúgy elvileg kijátszható, gyakorlatilag az étkeztető nem biztos, hogy kockáztatna emiatt egy szerződésszegési eljárást.

Pedig ha értelmes összeget akarsz spórolni, valami ilyesmi svindliben muszáj gondolkodni, mert az ilyen otthoni próbálkozások egyrészt néhány forintot jelentenek, másrészt ahogy mondtam, időben (és az idő is pénz) energiában, ráfordított törődésben (fagyasztott alapok készre főzése, stb...) annyit vesztesz, hogy abból a pár forintból se marad semmi.

Havi 300 forintért meg nem éri meg az egész cirkusz.

Ilyenekre gondolok, hogy pl ha lenne kontaktod az étkeztető céggel, kibulizhatnál tőle drágább alapanyagokat besz.áron, áfa nélkül.

Olyan mennyiségben, amit ők is ki tudnak termelni, és persze úgy, hogy nekik is megérje.

A cégen belüli leltárjukhoz, és elszámolásukhoz nincs köze az étkeztetett cégnek, és a kötött szerződésüknek, ebből a szempontból ez nem akadály.

Csak egy ilyen "belső bulihoz" bennfentesnek kell lenni, nem kis csók kell hozzá.

De érdemleges összeget csak így lehetne megspórolni, mert a többi kiskapu le van zárva. Ki van ez találva, nehogy jól járjon az ember...

Ha ilyen lehetőség nincs...

Hát, akkor az eddigi többi választ felhasználva, rengeteg energiát beletéve, és minden apróságra odafigyelve tudsz egy kicsit spórolni.

A leírásból ítélve az egyik spórolási pont az adag lehet. Azt írod, valahogy mindig sok lesz.

Hát tapasztald ki, mennyi az elég. Dekázz. Mérj mindent. Jegyezd fel, és tanulj belőle. Ha "csak" 20 %-át dobod ki az adott ételnek, 1 ételnél nem néz kis soknak, de havi viszonylatban, gondold el, 30 nap 20%-a az 6 nap, közel 1 hétig tudnál még enni a kidobott ételből.

A másik az alapanyag. Iktass be több olcsóbb dolgot. A legdrágább a hús, és tejtermékek, sajtok.

Ha többször beiktatsz olyan főételeket, amik nagy mértékben nélkülözik ezeket, hosszú távon az is sokat jelent.

Pl ha húsból mondjuk átlagban 20 deka 1 adag, egy főzeléknél ez a mennyiség lazán levihető a felére.

Vagy egy húsos leves, plusz valami tészta étel, vagy desszert kombinációval szintén felére csökkenthető a hús mennyiség.

Igaz, hogy ezen a ponton nem lehet túlzásba esni, mert a bevitt energia mennyiség nagyon nem mindegy miből áll, magyarul füvet legelve nem lehet fizikai melót végezni, de ezt ki lehet tapasztani, mi a túlzó, mi az ideális, lehet e ilyen téren faragni a költségekből, stb...

2021. jún. 16. 16:33
 15/20 anonim ***** válasza:
17%
Akkor nem eszel délben meleget két péksüti áráért, hanem főzöl normálisan, két főre vacsorát.
2021. jún. 16. 16:46
 16/20 A kérdező kommentje:

14 Megmondom őszintén nem akarok ügyeskedni ezzel, mert szeretek itt dolgozni aztán bármilyen “balhé “ nem jönne jól.

Megbeszélem vele aztán vagy hozok neki is egy adagot a normál áron, vagy akkor próbálom jobban kiszámolni az otthoni főzést. Mérés stb.

15 Az meg többre jön ki szinte mint az eddigi költés. Meg akkor hurcolnom is kellene magammal, az előzőleg megfőzött ételt. Nekem ez bevált, hogy délben eszek meleget, este meg egy szendvics vagy piritos valamivel. Párom este 7 kor eszik kb. Ha én olyankor enném meg a főtt kaját aludni se tudnék. Volt ilyen időszakom, rosszul bírtam.

2021. jún. 16. 17:05
 17/20 anonim ***** válasza:
15%
Akkor főzöl egy szemelyre. Nem tudom mi olyan bonyolult benne.
2021. jún. 16. 18:02
 18/20 A kérdező kommentje:
17 Valahogy sose sikerül kiszámolni az adagot , keveset főzni.. oké szelet húsnál kisütött 2-t az oké de ami nem olyan étel annál mindig marad. Jobban oda kell figyelnem.
2021. jún. 16. 18:04
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen fozz az egyik héten mindig 2 adagot, és az egyik fele egyenesen mehet a fagyasztóba. Következő héten meg csak kiveszed a fagyasztott vacsit és kész.
2021. jún. 18. 09:25
 20/20 A kérdező kommentje:
Közben megbeszéltük és igen, a fagyasztásos verzió maradt, mert ő maga megmondta , ha befizetjük ahol én eszem ,neki sokminden “ nemjó” pl paradicsomos káposztát nem szereti, tökfőzeléket nem pedig egy héten egy főzelék tuti van.. így felesleges lenne. Így marad a fagyasztás és frissen csinálok köretet hozzá ami olyan.
2021. jún. 18. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!