Hogy a legolcsóbb megoldani az étkezést , ha? Részletek lent
Két fő, ha lehet nem a legdrágább és legbiobb dolgok. Párom fizikai munkát végez, napközben nem tud meleget enni mert úton vannak folyton így leginkabb szendvicsen él, néha esznek egy hamburgert stb de ez tényleg csak néha.
Én a munkahelyen eszem főtt ételt délben, helyben főzik a településen és dolgozói áron nem drága így nem hagynám ki. Kb két peksuti árán leves második. Így estére nekem már nem kell főtt étel.
Ha főzök mindig valahogy sok lesz és ő több napig nem akarja enni , ami igaz is 3.napon már pokolba kívánja. De csak egy ember részére egy adagokat nehéz főzni.
Ötletek tippek ?
Párod is ehet meleget (ételtartó).
Az evőeszközt vìzzel elöblìti, otthon elmossa.
Neki már csak teljes áron vehetnék úgy már nem éri meg. Annyiból több napra főzök. Persze vihet ételhordóban de se a hűtés se a melegítés nincs megoldva, mert egész nap úton vannak kocsiban és a munkaterületeken.
Nemtudom mi lenne a jó már gondoltam arra nem eszek bent, de akkor meg az enyém kerül többe mert Ez jó lehetőség de csak dolgozói kártyàra ennyi.
Amit tudok fagyasztok pl töltött káposzta , pörkölt köret nélkül vagy fasirt.
Vsn olyan éttartó ami taetja a hőt.
Levest nem érdemes belerakni feltétlenül, de szilárd kajának szuper.
Biztos van olyan kollégád, aki nem a dolgozói kaját eszi, beszéld meg vele, fizess be a nevében és vidd haza a párodnak a kaját!
...vagy marad otthon a fagyasztás.
Szerintem neki fözz továbbra is, de ne "több napra" tervezd, hanem a második-harmadik napig fagyaszd le, és a kövezkezö héten add elé.
Még olcsóbban is jössz ki, ha rendszeresen 2-3-4 adagot fözöl, egy adagot megeszik este, a többit adagonként lefagyasztod.
Rövidesen - 2-3- hét múlva sokféle étel lesz, amik közül akár választhat is, mire van éppen kedve, neked meg a továbbiakban elég hetente egyszer fözni valamit.
A "pult másik oldaláról" (vendéglátósként) pont olyasmit akartam mondani, mint a 7-es.
A leírásodból az jön le, hogy a munkahelyi menü lenne több szempontból is praktikus.
Lehet, hogy otthon főzve, alapanyag költségben kifejezve ki tudsz jönni olcsóbban, de:
otthon főzve, 1 adagokkal varázsolva, csak fagyasztgatással tudnál változatos lenni, különben -ha nem nagyobb adagban főzöl, máris buktál egy fontos szempontot a költséghatékonyságban.
Aztán ott az energia, nem csak a -nem olcsó- gáz és áram, hanem a te energiád is, amit másba is bele tudnál tolni.
Pl ha olyan a munkád, tudsz vállalni heti 2-3 óra túlórát, máris hatékonyabban felhasználtad az idődet, mint ha főzéssel töltötted volna, ami biztos több heti 2-3 óránál.
Az étkezést biztosítókkal meg tudod beszélni, plusz 1-2 adag megrendelését, minden napra.
Ha nekik megéri x adagot főzni, akkor x+2 adagot is megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!