Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Öntöttvas vagy rozsdamentes...

Öntöttvas vagy rozsdamentes acél serpenyő?

Figyelt kérdés
pro kontra?

2021. ápr. 15. 22:17
A kérdező szavazást indított:
öntöttvas serpenyő
rozsdamentes acél serpenyő
20 szavazat
 1/8 Abody válasza:
90%

öntöttvas: jól tartja a hőt és viszonylag egyenletesen átmelegszik mert baromira vastag, ha jól seasoningeled és karban tartod, tapadásmentes kell, hogy legyen, viszont ha savasat főzöl benne, kezdheted kb elölről a folyamatot


acél: ellenáll sok mindennek, nem nagyon tudsz benne kárt tenni, viszont meg kell tanulni használni, és addig sok minden letapadhat rajta. Sőt, még utána is. Őszintén én inkább használok teflonos vagy egyéb tapadásmenteset, mint rozsdamenteset.

2021. ápr. 15. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 Nemo4 válasza:
90%
Nekem az öntöttvas jön be.
2021. ápr. 16. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
86%

Rozsdamentes acélt én nem szeretem a fentebb írt okok miatt. Inkább én is teflonosat vennék helyette.


De ha a kettőből kell választani akkor inkább öntvényt. Levehető nyéllel, hogy sütőbe is be tudd rakni. (Gázon fél-fél percre megsütöd a csirke mindkét oldalát, aztán nyél le, be a sütőbe fűszerezés és a leve is benn marad a húsba, nem szárad ki. imádom.)

Plusz előnye, hogy örök élet +1 nap. A teflont összekarcolod egy-két év alatt aztán dobhatod is ki.


Egyik hátránya, hogy savasat nem süthetsz benne viszont arra jó a teflonos.

2021. ápr. 16. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha megtanulod kezelni az öntöttvas serpenyőt és gáztűzhelyed van hozzá, akkor egyértelműen az. Viszont soha nem mosogathatod úgy el, mint a többi edényt, ápolást és odafigyelést igényel.


A háztartások 80-90%-a nem főz olyan profi szinten, hogy a kettő közti különbség igazán kijöjjön, az acél pedig sokkal kényelmesebb.

2021. ápr. 16. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
59%
Én inkább a kerámiabevonatos edényeket szeretem használni. :)
2021. ápr. 16. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Mire kell?
2021. ápr. 17. 00:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
palacsintához acélt, vagy betojsz.
2021. ápr. 17. 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Mind a kettő nagyon jó, csak jó minőségűt kell venni. Pl. rozsdamentesből is van olyan, jó minőségű, ami szendvicstalpú, és szintén elég jól tartja a hőt. Sok mindent bír, és minimális zsiradékkal sem tapad, ég le benne a kaja. Az öntötvasnak szintén nagy előnye, hogy jól, tartja a hőt, és megfelelően kezelve tapadásmentes. Itt azért kicsit bonyolultabb a kezelése, használata, mosogatása. Van egyébként zománcozott öntöttvas is, annál nem kell kiégetésre meg ilyenekre figyelni, itt maximum a zománc verődhet le. Nekem az egyik kedvenc edényem egy ilyen, zománcozott öntöttvas lábos, édesanyám használta 30 évig, én meg már 8 éve, és semmi baja, szóval kb. örök életű.
2022. szept. 3. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!