Öntöttvas vagy rozsdamentes acél serpenyő?
öntöttvas: jól tartja a hőt és viszonylag egyenletesen átmelegszik mert baromira vastag, ha jól seasoningeled és karban tartod, tapadásmentes kell, hogy legyen, viszont ha savasat főzöl benne, kezdheted kb elölről a folyamatot
acél: ellenáll sok mindennek, nem nagyon tudsz benne kárt tenni, viszont meg kell tanulni használni, és addig sok minden letapadhat rajta. Sőt, még utána is. Őszintén én inkább használok teflonos vagy egyéb tapadásmenteset, mint rozsdamenteset.
Rozsdamentes acélt én nem szeretem a fentebb írt okok miatt. Inkább én is teflonosat vennék helyette.
De ha a kettőből kell választani akkor inkább öntvényt. Levehető nyéllel, hogy sütőbe is be tudd rakni. (Gázon fél-fél percre megsütöd a csirke mindkét oldalát, aztán nyél le, be a sütőbe fűszerezés és a leve is benn marad a húsba, nem szárad ki. imádom.)
Plusz előnye, hogy örök élet +1 nap. A teflont összekarcolod egy-két év alatt aztán dobhatod is ki.
Egyik hátránya, hogy savasat nem süthetsz benne viszont arra jó a teflonos.
Ha megtanulod kezelni az öntöttvas serpenyőt és gáztűzhelyed van hozzá, akkor egyértelműen az. Viszont soha nem mosogathatod úgy el, mint a többi edényt, ápolást és odafigyelést igényel.
A háztartások 80-90%-a nem főz olyan profi szinten, hogy a kettő közti különbség igazán kijöjjön, az acél pedig sokkal kényelmesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!