Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hol lehet ilyet venni?

Hol lehet ilyet venni?

Figyelt kérdés

[link]

meg mi a speckó neve ennek a sünis derelyevágónak?

2021. febr. 18. 09:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
82%
Kezi sarkantyu :)
2021. febr. 18. 11:06
 12/18 A kérdező kommentje:
van tésztaszeletelőm és van derelyevágóm is, de ezek nem jók. A derelyevágó hullámosat vág. Nekem ilyen pontozóra van szükségem és nem tudtam a speciális nevét, ennyi. de köszönöm a válaszokat.
2021. febr. 18. 11:36
 13/18 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Ezzel nem lehet derelyét vágni.

A rádli,ahogy itt már helyesen írta valaki, a szabásminta másolását segíti:

https://www.youtube.com/watch?v=g_Mp3Fdw6Ls

És én sem vagyok 200 éves.

2021. febr. 19. 09:17
 14/18 anonim ***** válasza:
13: lehet vele tésztát is lyukasztani! Pl. olyan sós-sajtosnál, ami egy táblában sül, és csak sütés után töröd le a kilyuggatott vonalak mentén.
2021. febr. 19. 09:23
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Anyámnak volt ilyen (persze nem az a fajta, ami a videóban van9,hanem olyan régi,fanyelű, és a varrógép fiókjában tartotta. Egyszer megpróbáltam tésztát vágni vele, kiskoromban, és hát mondhatom, hogy nem örült neki.:)

Nem ismerem annak a tésztának az állagát, amiről beszélsz, de az biztos, hogy a derelyének kinyújtott tésztát elég csúnyán elszaggattam vele.:)

2021. febr. 19. 09:29
 16/18 A kérdező kommentje:

Kedves vakvarnyúcska! nem is írtam, hogy derelyét akarok vágni vele :D marcipán vitorlás hajóhoz kell, kiakarom pontozni vele a vitorlát. és hát kézzel egyesével is megcsinálhatnám, de elég sok a vitorla és szabályosan nem hiszem hogy menne olyan szépen.

így akarom ahogy a képen van:

[link]

2021. febr. 19. 15:32
 17/18 A kérdező kommentje:
egyébként sikerült beszereznem egy rádlit nagy nehezen :D felkerestem érte az összes méteráru, rövidáru boltot, még varrógép szaküzletben is jártam és a fura, hogy egy eladó se vágta, hogy mi az a rádli XD
2021. febr. 19. 15:51
 18/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Akkor ne is vedd figyelembe, amit írtam, ha nem derelyét akarsz vele vágni. Őszintén szólva nem is nagyon értettem, hogyha van derelyevágód-ahogy írtad fentebb-, akkor minek neked ezzel vágni a tésztát.

Csak a saját tapasztalatom írtam le, hogy én gyerekfejjel simán azt hittem, hogy ezzel lehet derelyetésztát vágni.:) Az nem zavart, hogy nem a konyhában volt, hanem a varrógépfiókban. Ma is ott van, mert mégiscsak egy emlék anyámtól. Meg már gyerekként is tetszettek a régi dolgok. A ma olyan népszerű virágfánk készítő formái is megvannak, csak azok nem alumíniumból, hanem még öntöttvasból vannak.

Erre, amire szeretnéd, biztos, hogy tökéletesen használható.

Nagyon ügyes lehetsz, ha ezt marcipánból meg tudod csinálni.

Az ellenben nagyon gáz, ha az eladó nem tudta, mit keresel.De örülök, hogy sikerült beszerezni.

2021. febr. 19. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!