Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Savanyúkáposzta-levelekből...

Savanyúkáposzta-levelekből érdemes-e paradicsomos káposztát főzni?

Figyelt kérdés
2021. febr. 3. 17:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%
64 éves vagy és még nem főztél töltöttkápit? :o :o :o
2021. febr. 5. 18:31
 12/20 anonim ***** válasza:
76%
11-es: a legtöbb 64 éves FÉRFI még teát sem fözött eddig, nemhogy töltött káposztát!!!!!
2021. febr. 5. 18:48
 13/20 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem Te ebben nagyon tévedsz, én 40 éves vagyok és imádok főzni, káposztát főleg, töltöttet is, haraszt nélküli gombócokkal is és húsos káposztának is. Csülökhúsból szeretem a húsost csinálni legjobban, esetleg egy kicsi füstölt húst is teszek bele és nem csinálom zsírban tocsogóra, ahogyan a legtöbben, főleg az idősebb korosztály készíti és szereti. Az a jó a húsos káposztában, hogy szinte bármilyen hússal meg lehet főzni, ki milyennel szereti, akár csirkemellből is.
2021. febr. 5. 19:04
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Te NEGYVEN éves vagy, a kérdezö meg HATVANNÉGY - más korosztály, más szokásokkal!!!

AZ ö korosztályában nem igazán föztek a férfiak, vagy a feleség/élettárs, vagy az anyuka fözött rájuk.

2021. febr. 5. 21:58
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Én azt a részét nem értem, hogyha a Kérdező nem tud töltött vagy rakott káposztát főzni - valójában nem is azt akart - és tudja, hogy a paradicsomos káposzta édes káposztából készül, MIÉRT VETT savanyú káposzta leveleket?
2021. febr. 5. 22:03
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ennek több oka lehet, lehet, hogy akciós volt és ki akarja próbálni, vagy - és ez akár még valószínübb lehet - , ismerös vagy rokon adott neki, és abból próbál valamit készíteni.
2021. febr. 6. 08:01
 17/20 anonim ***** válasza:
Az elözöt kiegészítve: esetleg tévedésböl mást vett, mint amit akart.
2021. febr. 6. 09:35
 18/20 anonim ***** válasza:

Én savanyúkáposztából töltött káposztát csinálok vagy ezt:

[link]

2021. febr. 6. 11:36
 19/20 anonim ***** válasza:
Persze, csak egyszer mosd át előtte ha túl savanyú. De ne a cukros főzeléket próbáld belőle csinálni, nézz utána a zalai paradicsomos káposzta receptjének.
2021. febr. 7. 09:35
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre az a válasz, h paradicsomos káposztát nem lehet savanyú káposztából készíteni. De...!

A férjem kedvéért évekig készítettem úgy a töltött káposztát, h a végén vagy paradicsompürét vagy -levet összekevertem vörös borral, és azzal öntöttem fel, rottyantottam össze.

Uis a férjem a szabolcsi édeskáposztából paradicsomosan készült töltött káposztát "összeházasította" a rendes savanyú káposztából készült töltött káposztával. Nem volt rossz! Sőőőt! Persze, arra figyelni kellett, h rendesen ki legyen mosva a savkáp, ne legyen ehetetlenül savanyú.

Kedves Kérdező!

Ha akarsz egy egyszerű töltött káposztát készíteni, ajánlom a nagyanyámféle kapros variációt.

A töltelék: darált hús, só, bors, apróra vágott kapor, rizs, tojás.

A lábosba rétegesen lerakva az apró savkáp, szintén rá kapor, a töltött káposzták, majd a tetejére szintén apró káposzta, kaporral.

Felöntve vízzel, lassú tűzön, platnin főzni lefedve. Nem kell se rántás, se habarás, tök felesleges. (Nna! Erről aztán végképp leszoktam.)

Tálaláskor tejföl a tetejére.

Én már nem disznóhúsból, hanem darált pulykahúsból készítem.

Mivel nem túl fűszeres, nem zsíros, hidegen is finom (főleg nyáron, és akkor kovászolt káposztából készítették).

Sok sikert a főzéshez!

2021. febr. 7. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!