Savanyúkáposzta-levelekből érdemes-e paradicsomos káposztát főzni?
Te NEGYVEN éves vagy, a kérdezö meg HATVANNÉGY - más korosztály, más szokásokkal!!!
AZ ö korosztályában nem igazán föztek a férfiak, vagy a feleség/élettárs, vagy az anyuka fözött rájuk.
Én savanyúkáposztából töltött káposztát csinálok vagy ezt:
A kérdésre az a válasz, h paradicsomos káposztát nem lehet savanyú káposztából készíteni. De...!
A férjem kedvéért évekig készítettem úgy a töltött káposztát, h a végén vagy paradicsompürét vagy -levet összekevertem vörös borral, és azzal öntöttem fel, rottyantottam össze.
Uis a férjem a szabolcsi édeskáposztából paradicsomosan készült töltött káposztát "összeházasította" a rendes savanyú káposztából készült töltött káposztával. Nem volt rossz! Sőőőt! Persze, arra figyelni kellett, h rendesen ki legyen mosva a savkáp, ne legyen ehetetlenül savanyú.
Kedves Kérdező!
Ha akarsz egy egyszerű töltött káposztát készíteni, ajánlom a nagyanyámféle kapros variációt.
A töltelék: darált hús, só, bors, apróra vágott kapor, rizs, tojás.
A lábosba rétegesen lerakva az apró savkáp, szintén rá kapor, a töltött káposzták, majd a tetejére szintén apró káposzta, kaporral.
Felöntve vízzel, lassú tűzön, platnin főzni lefedve. Nem kell se rántás, se habarás, tök felesleges. (Nna! Erről aztán végképp leszoktam.)
Tálaláskor tejföl a tetejére.
Én már nem disznóhúsból, hanem darált pulykahúsból készítem.
Mivel nem túl fűszeres, nem zsíros, hidegen is finom (főleg nyáron, és akkor kovászolt káposztából készítették).
Sok sikert a főzéshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!