Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell megpucolni a főtt...

Hogy kell megpucolni a főtt tojást???

Figyelt kérdés
Most főztem ki 10 db tojást keményre, és kb. egynek se jött le a héja rendesen! Beleszakadt, meg feltépte a nagyja fehérjét is. Mit kellett volna tennem? Rohadjon meg az összes tyúk, legközelebb inkább rántottát csinálok, annak nem megy kárba a fele!
2021. jan. 31. 21:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Van ám annyi okosság, csak győzze az ember tojással :-)

[link]

2021. jan. 31. 22:05
 12/17 anonim ***** válasza:
41%

Tészta főzéskor, meg pont, hogy nem rakok sót a tésztához, de ahány ház, annyi szokás ugyebár.

2021. jan. 31. 22:07
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell só a vízbe. A megfőtt tojásra hideg vizet kell folyatni 1-2 percig és rögtön megpucolni míg belül még langyos. Szakácsok is így csinálják.
2021. jan. 31. 22:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Só nem azért kell a vízbe, hogy meg tudd tisztítani, hanem, hogy ha elreped a tojás, ne folyjon ki a belseje.

Én megfőzöm a tojást, hideg vízbe teszem, ameddig folyik a hideg víz, hozzáütögetem az edény oldalához, így a hideg víz behatol a héj alá, így simán lejön a héj.

2021. febr. 1. 14:17
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Jajjistenem... Megfőzöd keményre. Legegyszerűbb elektromos tojásfőzőben, az hülyebiztos én már csak tudom. :)

Utána nyakonöntöd vízzel, majd meggörgeted és folyatsz rá kézben kis vizet ami aláfolyik és simán le lehet akár egyben szedni. Rendkívül bagatell az egész. Újságppírra hámozod, és kihajítod.

2021. febr. 4. 02:33
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
tizenötössel eggyet értek
2021. febr. 10. 19:53
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
:) Fogadni mernék, hogy 1-14 ig mindenki nő volt.
2021. febr. 10. 21:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!