Mennyi Curry block kell egy edény Japán Curryhez?
Egy Marion Grasby nevű hölgy receptje, bár én egy picit változtattam. :)
Hozzávalók:
-500g hús (lehet bármi, csirke, marha, pulyka, ami van, nálam csirkecomb filé volt) falatnyira vágva
-50g vaj
- 1/4 bögre liszt
- 2 ek curry
- 2 tk garam masala (nekem nem volt, szóval nem tettem bele, így is finom
- 2 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma (fokhagyma nyomóval összetörve)
- 1 kis vöröshagyma aprítva
- 1/4 bögre szójaszósz
- 1 púpos ek méz
- 2 tk almaecet
- 3/4 bögre almalé (nekem nem volt, szóval ugyan ennyi reszelt almát raktam bele + 1/4 bögre vizet)
- 2 bögre húsleves lé (nálam víz + egy egész csirke húsleves kocka)
- 2 nagyobbacska krumpli falatnyi darabokban
- 2 normál répa szintén felvágva
- kb. 2-3 nagyobb marék apróra vágott gomba
- egy közepes brokkoli darabokra vágva
- csili (én egy kicsi Sriracha szószt is raktam bele, átlátszó üvegben van, piros és egy fehér kakas a logója)
- só
- bors
- gyömbér
Felolvasztod a vajat, bele a lisztet, kb 2-3 percig közepes lángon kevered (ne legyen sötét), bele a curry és a garam masala, még egy picit pirítod. Tedd félre.
Egy wokban vagy nagyobb lábasban melegíted az olajat közepes lángon, rá a hagymát, fokhagymát. Egy csipet sóval üvegesre pirítod, ráöntöd a curry-s rántást. Nekem sűrű volt, szóval egy löttyintés vizet tettem rá. Belerakod a gombát, majd a húst, átkevered, hogy mindenhol fedje a cucc.
Beleöntöd a szójaszószt, mézet, ecetet és az almalevet vagy reszelt almát, meg az alaplevet, dobsz bele egy pici borsot, gyömbért meg csilit ízlés szerint ha szeretnéd, hogy picit csípős legyen.
Mehet bele a répa meg a krumpli is. Megvárod, amíg forrni kezd. Egy kicsit lentebb veszed a lángot és fedő nélkül főzöd, kb 45 percig, időnként megkevered. (nekem kellett egy kicsi extra só bele) Ha minden megfőtt és a lé kicsit sűrűbb, akkor vége is.
Rizst főzöl hozzá.
Nyilván ha nem raksz bele gombát vagy brokkolit, úgy is jó. Ebből brutál nagy mennyiség lesz. Ha nem vagytok sokan és nagyétkűek, akkor a fele is bőven elég lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!